Türkiye'de siyaset nasıl bir dönemden geçiyor?
Türkiye son 2 yılda 2 ayrı seçime sahne oldu. Seçim sonrası süreçte tansiyon düşmüşe benziyor... Peki Ankara nasıl bir süreçten geçiyor? Değişen imajlar siyaseti nasıl değiştiriyor? Siyasetin gelecek gündemi ne? İnceleme haberimizde uzman isimlere sorduk.
DEĞİŞEN İMAJLAR, DEĞİŞEN SİYASET...
Türk politikasında yeni dönemde yumuşama konuşuluyor. Siyasette yumuşama sadece açıklamalara değil, görüntülere de yansımış durumda. Türkiye son iki seneyi seçimle geçirdi. Önce Cumhurbaşkanı seçildi. İki turlu seçimde Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.
SİYASET RÜZGARI FARKLI YÖNDE Mİ ESİYOR?
Son seçimde ise belediye başkanları yeniden belirlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yeniden Ekrem İmamoğlu oldu. Ankara'da da Mansur Yavaş başkanlığını sürdürdü. CHP 14'ü büyükşehir olmak üzere 21 ilde seçimi kazandı. Politika stratejistlerine göre, seçmen genel seçimlerde iktidara verdiği desteği yerelde dengeledi. Siyaseten ortaya çıkan bu dengeleme, gerilimi daha da yükseltir mi sorusunu gündeme getirdi.
TARTIŞMALAR YERİNİ BİR SONRAKİ SEÇİMLERE Mİ BIRAKTI?
Siyasette seçim öncesi tartışmalarının sertliği sonrası gelinen süreçte, gerilim kendini ılıman bir iklime bırakmış durumda... Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllar sonra ilk kez CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Erdoğan, Özel'le görüşürken, mesajlar sıcaktı...
Siyasetin yeni gündemi sadece imajlar değil. CHP lideri Özgür Özel'in başkan olduktan sonraki değişimi, Eski İYİ Parti lideri Meral Akşener'in saçını sarıya boyatması, Siyasi magazin gündeminin en önemli başlıkları arasında. Kapalı kapılar ardında ise ekonomi ve yeni anayasa birinci gündem.
Ekonomi için zaman önemli. Yeni anayasada ise Ankara'da genel görüş belli. Değişim şart... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğini sivil anayasayla taçlandırmayı çok istediği politika masalarında konuşuluyor.
TÜRKİYE İKİ PARTİLİ SİSTEME Mİ GİDİYOR?
Meclis'teki çok parçalı yapı var. Tabloyu toparlama amaçlı stratejiler devrede deniliyor. Siyaset koridorlarında konuşulan konulardan bir diğeri de, Türkiye iki partili sisteme mi gidiyor? Bundan sonra ne olacak? Sorular çok.
Türkiye yeni döneme yeni imaj, yeni siyaset diliyle girdi. 4 yıl boyunca seçim yok. Seçime giden yolda ekonomide tasarruf önemli. Coğrafya göz önüne alınırsa, Türkiye'nin çevresi ateş çemberi, siyasetin ortak dili ülkenin istikrarı açısından da hayati önemde.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Üşümeye hazır olun! Marmara’da hava sıcaklıkları 10 ila 12 derece azalacak
Son Dakika Haberleri... Rusya’da Yakalanan Berat Can Gökdemir’in Türkiye’ye İadesi Talep Edildi
SON DAKİKA... "Türkiye altında kalabilir" deyip uyardı: 7.2 büyüklüğünde deprem bekliyoruz
Bursa'da yarın okullar tatil mi 22 Kasım 2024? Valilikten açıklama geldi mi?
İstanbul'da lodos: Dev dalgalar oluştu, Kalamış Sahili göle döndü