hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'de 2023'te beyin göçü oranı yüzde 2 oldu

    KAYNAKCNN TÜRK

    Üniversite mezunlarının beyin göçü oranında artış meydana geldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'de geçen yıl yükseköğretim mezunlarının beyin göçü oranı yüzde 2'ye yükseldi. En yüksek beyin göçü oranına sahip alan ise bilişim ve iletişim teknolojileri oldu. Verilere göre mezunlar en çok ABD'ye gitmeyi tercih etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üniversite mezunlarının beyin göçü arttı. Bu oran 2015'te yüzde 1,6 iken 2023'te yüzde 2 oldu. 2023'te üniversite mezunu kadınların beyin göçü oranı yüzde 1,6, erkeklerin ise yüzde 2,4 olarak kaydedildi.

    Türkiyede 2023te beyin göçü oranı yüzde 2 oldu

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Yükseköğretim Beyin Göçü İstatistiklerini yayımladı.

    Buna göre, en yüksek beyin göçü oranına sahip alan yüzde 6,8 ile bilişim ve iletişim teknolojileri oldu. Bu alanı mühendislik, imalat ve inşaat, doğa bilimleri, matematik ve istatistik, hizmetler, sosyal bilimler, gazetecilik ve enformasyon ile sanat ve beşeri bilimler izledi. En yüksek beyin göçü oranına sahip bölüm ise moleküler biyoloji ve genetik oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiyede 2023te beyin göçü oranı yüzde 2 oldu

    TÜİK verilerine göre, üniversite mezunları en çok yüzde 21,4 ile Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti. Amerika'yı Almanya, Birleşik Krallık, Hollanda ve Kanada izledi. Amerika ve Kanada'ya en çok işletme mezunları göç ederken, bilgisayar mühendisliği mezunlarının tercihi ise Almanya, Birleşik Krallık ve Hollanda oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow