Türkiye züccaciye üretimine yetişemiyor
Hediyelik eşya üreten züccaciye sektörü siparişlere yetişemiyor. Gelecek yılın siparişleri şimdiden alındı. Sektör fazla mesai yapmaya başladı. Çin hediyelik eşya siparişlerine yetişemeyince Avrupa Birliği ülkeleri Türkiye’ye yöneldi. Peki, neden?
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Züccaciye sektörü yıla hızlı bir giriş yaptı. Hediyelik eşya stokları tükendi. Gelecek yılın siparişleri bile alındı. Züccaciye sektörü Avrupa ülkelerine mal yetiştirebilmek için yoğun mesai harcamaya başladı.
Hediyelik eşya, ucuz iş gücü ve düşük maliyet nedeniyle Çin’den satın alınıyordu. Fakat son zamanlarda Çin siparişlere yetişememeye başlayınca Avrupa ülkeleri de Türkiye’ye yöneldi. Züccaciyeciler derneği başkanı mesut öksüz, pandemi döneminde küresel pazarın yeniden şekillendiğini belirtti.
Züccaciye sektörünün canlanması ekonomiyi de pozitif etkiledi. Türkiye'nin gelecek yıl da yüksek sipariş alacağı öngörülüyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ölçüm yeni yapıldı! İşte İstanbul'un hava kirliliği en yüksek ilçesi
26 kente sarı kodlu uyarı: Sıcaklıklar 10-15 derece düşecek
Devrilen traktörün altında kalan sürücüsü öldü
Cezadan kurtulmak için hamileliğini kullandı; 14'üncü çocuğunda tutuklandı
Şişli'de yeğenden amcaya kurşun yağdırmıştı: Türk Halk Müziği sanatçısı Züleyha Ortak'ın evine tamire gelmiş!