hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye varyantı ortaya çıkar mı?

    "Aşı olmazsak Türkiye varyantı ortaya çıkar." Çarpıcı sözler enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Reşat Özaras'a ait. Özaras, “Aşılanmazsak her ilin bile farklı varyantı ortaya çıkabilir” diyerek tehlikeye dikkat çekti..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Virüs bu hızla yayılmaya çoğalmaya devam ederse bir Türk Varyantı'nın ortaya çıkma ihtimali yüksek..." Tehlikeye bu sözlerle dikkat çekti, aşı olun mesajı verdi.

    "Aslında bütün varyantlar ya da mutasyonlar virüsün hayatta kalma çabası. Onun için biz bu sirkülasyonu bu aşının etkinliğiyle kırmazsak hastalık daha çok insanı enfekte etmeye devam edecek ve çoğalacak. Böylelikle yeni mutasyonlar ortaya çıkabilecek."

    Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Reşat Özaras, dramatik şekilde artan vaka sayısının yeni bir varyanta yol açabileceği uyarısında bulundu.

    "Bu mutasyon ortaya çıktığı yerle anılıyor. Doğrusu biz böyle bir isimle bir şehrimizin ya da ülkemizin anılmasını istemeyiz. Bunun da tek yolu aşıyla beraber bu sürkilasyonu kırmak. Hastalığı kontrol altına almak."

    Profesör Özaras'a göre, şehirlerin dahi varyantı olabilir.

    "Biz bu virüsün döngüsünü aşıyla korunmayla kırmazsak değil, ülkemizin bir şehrinin bile bir varyantla anılması mümkün."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bunun önüne geçmenin tek yolu ise virüse karşı korunmak ve aşı olmak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow