hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye kendisini nasıl savunuyor? HİSAR, SİPER, ATMACA, BORA, TAYFUN, GEZGİN, CENK...

    KAYNAKMert Can Gülmez | CNN TÜRK

    Yaşanan savaşta hava savunmasının önemini bir kez daha gördük. Türkiye, bu konuda önemli adımlar attı. Hava savunma sistemleri hem Türkiye'nin sınırlarını hem de Mavi Vatan'ı savunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölgedeki gerilimler, ülkeler arasındaki tehditleşme ve savaşlar... Son yıllarda ülkeler için hava savunma sistemlerini zorunlu hale getirdi. Konuyu CNN TÜRK'te değerlendiren Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, "Hizbullah-İsrail savaşını konuşuyoruz, füze savaşları... İran ile İsrail arasındaki gerilimi anlatıyoruz, füze savaşı... Yine aynı şekilde başka bölgelerde yaşanan gerilimler var, odak noktası füze savaşları. Dünyada 8 ülke hava savunma sistemlerinde teknoloji üretecek kabiliyete erişmiş durumda. Bunlardan bir tanesi de ülkemiz" dedi.

    Türkiye kendisini nasıl savunuyor HİSAR, SİPER, ATMACA, BORA, TAYFUN, GEZGİN, CENK...

    Hava savunması kadar tehdidi algılamak da önemli. Bu konuda da radar sistemleri ön plana çıkıyor. Peki, Türkiye'nin yerli ve milli ürünlerini ne durumda? Coşkun Başbuğ, "Uzun menzilli hava savunma sistemlerimiz bu konuda üç katmanı da kapatan ve tek başlıkta geçilen en iyi hava savunma sistemleri. TAYFUN'lar, CENK'ler, GEZGİN'ler... Doğru ve emin yoldayız, merak etmeyin" diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow