hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türkiye en çok mülteciyi barındıran ülke" | Video

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Dünya Mülteciler Günü'nde dünyada 33.6 milyon kişi sığınma arıyor ve Türkiye 7 yıldır dünyada en çok mülteciyi barındıran ülke konumunda. Dün bir kez daha "Mültecilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesinin uluslararası toplumun ortak sorumluluğu olduğu" hatırlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya Mülteciler Günü nedeniyle rakamlar bir kez daha gün yüzüne çıktı. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 2019 yılında evini terk etmek zorunda kalanların sayının 9,4 milyon olduğuna dikkat çekti ve son rakamla mülteci konumunda düşen tam 33,6 milyon insan var. Üstelik bu rakamın yarısını çocuklar oluşturuyor ve Türkiye 7 yıldır dünyada en çok mülteciyi barından ülke.

    Ülkelerindeki savaş nedeniyle tam 3,6 milyon Suriyeli'nin sığındığı Türkiye'de 300 binden fazla da uluslararası koruma arayışında olan farklı ülkelerden insanlar var.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mülteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. "İnancına, diline, kökenine bakmadan tüm mazlum ve mağdurlara sahip çıkmayı, onların uluslararası alandaki sesi olmayı sürdüreceğiz" dedi. Son 7 yılda en çok barındıran ülke konumunda olduğuna dikkat çekti.

    Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da Dünya Mülteciler Günü nedeniyle bir paylaşımda bulundu. "Tüm dünya sığınmacılardan yüz çevirse de biz vazgeçmeyiz. Sınır kapılarında yardıma muhtaç mültecileri aç ve açıkta bırakanlar, mazlumların ahını alır. Türkiye Cumhuriyeti, daima mazlumun, muhtacın, sığınmacının yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanlığı da Mülteciler Günü nedeniyle açıklama yaptı.

    "Dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkemiz, salgın döneminde de bu kişilerin korunmas olanların desteklenmesi için gereken önlemleri almıştır" denildi.

    Dışişleri, mültecilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesinin uluslararası toplumun ortak sorumluluğu olduğunu hatırlattı. "Başta donör ülkeler olmak üzere, tüm paydaşları adil yük ve sorumluluk paylaşımı çerçevesinde bu konuda bir kez daha göreve çağırıyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow