hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türk Terminatörü" Gökhan Seven CNN TÜRK'e konuştu

    KAYNAKCNN TÜRK

    13 kez Dünya, 13 kez Avrupa şampiyonu oldu. 30 altın madalya sahibi oldu. Ona "Avatar" "Türk Terminatör" gibi lakaplar konuldu. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu Türkiye'nin gururu Gökhan Seven yurda bir kez daha altın madalya ile döndü. CNN TÜRK Muhabiri Gökçe Tümer'e konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ona Türk Terminatörü, Bükülemeyen Bilek, Çelik Bilek, Avatar dendi. Milli sporcu bir kez daha büyük gurur yaşattı.

    1 değil, 5 değil, 10 değil, tam 30 altın madalya aldı. Türk bayrağını 30 kez göndere çektirip İstiklal Marşı’nı okuttu. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu Gökhan Seven CNN TÜRK’e konuştu.

    Türk Terminatörü Gökhan Seven CNN TÜRKe konuştu

    Engelli Milli Sporcu Gökhan Seven, bilek güreşiyle 2010 yılında tanıştı. Ardından sıkı çalışmalar başladı. Önce milli sporcu olmak için ter döktü. Türkiye'de bir numara olan sporcu, Avrupa ve Dünya Kupası yarışmalarına katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seven, “13 Dünya Şampiyonluğu, 13 Avrupa Şampiyonluğu, 2 Asya toplam 30 altın madalyam var. 40’a yakında gümüş ve bronzlarla var. İlk altın madalyamı Brezilya’da düzenlene Dünya Şampiyonası’nda aldım. Litvanya, Polonya, Bulgaristan, Malezya… Böyle bir sürü ülke var. Ama hepsini aklımda tutmadım işin açıkçası” ifadelerini kullandı.

    Türk Terminatörü Gökhan Seven CNN TÜRKe konuştu

    Engelli milli sporcu, ismini bile sayamayacağı kadar çok ülkeden altınla döndü ve Türkiye'nin gururu oldu. En son Moldova'da katıldığı şampiyonadan da altın madalyayla döndü. Ama havalimanında onu sadece iki kişi karşıladı. Bunlardan biri de oğluydu. Milli sporcu gururluydu ama biraz da sitemkardı.

    “İnsan ister istemez üzülüyor. Bir yarışmaya gidiyorsunuz 50 ülke arasında birinci oluyorsunuz bayrağınızı çektiriyorsunuz birileri bize methiyeler yapsın diye, yapmıyoruz. Ülkemize olan görevimiz, vatan borcumuz tabi insan döndüğünde de bunun takdir edilmesini bekliyor.”

    Türk Terminatörü Gökhan Seven CNN TÜRKe konuştu

    Dünya Şampiyonu bir sonraki hedefinin olimpiyatlar olduğunu söyledi.

    “Bundan sonraki hedefim olimpiyatlara katılmak sporun en zirvesi olimpiyatlarda ülkemi temsil edip bir altın madalya da oradan kazanmak istiyorum.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow