hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk savunma sanayisi 2020’yi başarılarla doldurdu | Video

    Türk savunma sanayisi 2020 yılında pek çok başarıya imza attı. Yeni ürünler görücüye çıkarken, geleceğin harp ortamında görev alacak sistemler için de çalışmalar hız kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni tip koronavirüs salgının gölgesinde geçen 2020 yılına savunma sanayii damgasını vurdu. Elde edilen cirolarla rekorlar kırıldı. Hem yeni ürünler geliştirildi hem de ihracat başarıları sağlandı.

    Dünyanın en prestijli savunma sanayii listesi olarak kabul edilen Defense News Top 100'de yer alan Türk şirketi sayısı 7’ye yükseldi. ASELSAN ilk 50'ye girme başarısı gösterirken, TUSAŞ, ROKETSAN, STM ve BMC'ye bu yıl HAVELSAN ve FNSS de eklendi.

    İlk milli ve yerli hava savunma füze sistemi olan HİSAR A+'nın son kabul testi yapıldı. TEI tarafından üretilen ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400 test edildi.

    Türkiye 2020'de uzay ligine çıkmayı da başardı. ROKETSAN'ın geliştirdiği yerli sonda roketi, uzay sınırını geçen ilk Türk aracı oldu.

    2020'de yeni projeler de başlatıldı. Dikey iniş kalkış yapabilecek kargo İHA projesi için sözleşme imzalandı. Milli muharip uçak projesi için yazılık çalışmaları başlarken aynı zamanda Türkiye'nin ilk silahlı insansız deniz aracı ULAQ tanıtıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir yandan da teslimatlar hız kesmedi. Yerli üretim BAYRAKTAR TB2 İHA, ATAK helikopteri, ANKA gibi hava platformlarının teslimatı yıl boyunca sürdü.

    2020 sona ererken Tunus’la 150 milyon dolarlık ihracat anlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamında TUSAŞ'ın ANKA insansız hava araçları ve çok sayıda zırhlı araç Tunus'a satılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow