hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tünel açma makinesinde yerli üretim

    Yerli üretim tünel açma makinesinin üretimi tamamlandı. Yerlilik oranı yüzde 54 olan makine Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne teslim edilecek. İlk olarak Kocaeli Karamürsel Su İletim Tüneli inşaatında kullanılacak makineyi, CNN TÜRK muhabiri Fevzi Özgür Altın Ankara'daki üretim merkezinde inceledi. İşte o anlar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜRKİYE BU MAKİNEYİ ÜRETEBİLEN 8 ÜLKEDEN BİRİ OLDU

    Dakikada 4 metre kazı yapıyor. Bunu sadece aralarında Türkiye'nin de olduğu 8 ülke üretebiliyor. Türkiye'nin ilk yerli üretim tünel açma makinesi çalışmaya başlıyor. Yüzde 54 yerlilik oranıyla 5 buçuk ayda Ankara'da üretilen yerli tünel açma makinesinin ilk teslimatı gerçekleştirildi. DSİ Genel Müdürlüğü'ne ilk makine teslim edildi.

    İLK MAKİNE SU İLETİM TÜNELİ PROJESİNDE KULLANILACAK

    Ankara, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'nde üretilen makine 3,23 metre çapa, 65 metre uzunluğa ve 150 ton ağırlığa sahip. Makine Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün Kocaeli Karamürsel Su İletim Tüneli Projesi'nde kullanılacak.

    E-BERK, DAKİKADA 4 METRE KAZI YAPABİLİYOR

    Dakikada 4 metre kazı yapabilen tünel açma makinesinin, DSİ Genel Müdürlüğü'nün projesinde 2 yılda 2 bin 754 metreden fazla kazı yapması bekleniyor. Ayrıca makinenin ilk ihracatına yönelik adımlarda atıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "GELECEKTE YURT DIŞINDA DAHA FAZLA TALEP GÖRECEĞİZ"

    Firma yetkilisi Özgür Savaş Özüdoğru, "Yurt dışına ilk ihracatımızı Tunus'a yaptık. Tunus'ta Japon elektrik santraline bir tünel açma makinesini gönderdik. Bir çok ülkede de şubeleşerek, temsilciler atayarak ilerlemeye devam ediyoruz" dedi.

    Yerli tünel açma makinesinde yeni hedefse yüzde 60 yerlilik oranını yakalamak ve daha fazla pazara açılarak sektörde Türkiye'nin ağırlığını artırmak olarak açıklanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow