TSK'dan 2017 klibi: İdlib'teki gözlem noktası havadan görüntülendi
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hazırlanan Türk Silahlı Kuvvetleri 2018 Yeni Yıl Klibi'nde İdlib'te kurulan Gözlem Noktası 1'in havadan çekilmiş görüntüleri yer aldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'deki İdlib bölgesinde Astana mutabakatı kapsamında görev yapıyor. Ateşkesin etkinliğinin artırılması, çatışmaların sona erdirilmesi amacıyla bölgede olan TSK, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönüşü için de uygun şartların sağlanmasına çabalıyor.
TSK, İhtilafın barışçıl yollarla çözülmesi için uygun koşulların oluşturulmasına destek sağlama amacı güdülen "Gerginliği Azaltma Bölgeleri"nden biri olan İdlib'te oluşturulan 3 gözlem noktasında faaliyetlerini yürütüyor.
13 Ekim 2017'de 1 Numaralı, 23 Ekim 2017'de 2 Numaralı, 19 Kasım 2017 tarihinde ise 3 Numaralı Gözlem Noktasının tesis edildiği İdlib'te yeni gözlem noktalarının açılması için de faaliyetler sürüyor. TSK unsurları bölgedeki görevlerini Astana görüşmelerinde garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Son Dakika | Ankara'da Hava Soğuk, Siyaset Sıcaktı: Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) 8. Olağan Büyük Kongresi
Son Dakika... AK Parti Kongresi: Yeni MYK ve MKYK Üyeleri Açıklandı! Kimler Listeye Girdi?
Son Dakika... Kar Yağışı Bitiyor: Meteoroloji’den Güncel Hava Durumu Açıklaması
İstanbul'da pitbull dehşeti! Sahibine ve arkadaşına saldırdı
Eve alkollü gelen kocasını çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdü