hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tornavida, pense, balta ve asit... Göstericiler İstanbul ve Ankara'da polise saldırdı

    KAYNAKCNN TÜRK

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik soruşturmalar nedeniyle sokaklara inen bazı provokatörler, güvenlik güçlerini hedef aldı. Olaylar sırasında polise havai fişek, taş hatta balta ile saldırılar oldu. İstanbul'da bir polis memurunun üzerine asit atılırken, Ankara’da ise maskeli gruplar, bir polis memuruna tornavida ve balta ile saldırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taş, sopa, balta hatta asit. Provokatif grupların hedefinde güvenlik güçleri vardı. Polis ekipleri, görevlerini tehlikeyle burun buruna icra etti.

    "Gösteri" diye başlayan hareketlenme şiddet eylemine dönüştürüldü.

    Tornavida, pense, balta ve asit... Göstericiler İstanbul ve Ankarada polise saldırdı

    Görüntüler İstanbul Saraçhane'den. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik soruşturmaları protesto eden grup, polis barikatını aşmak istedi. Güvenlik güçleri uyardı ancak dikkate alan olmadı. Polis ekipleri bir anda havai fişek, taş ve yanıcı madde saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Öyle ki bir polis memuru olaylar sırasında üstüne atılan asitle yaralandı. Saldırıyı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sanal medya hesabından duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tornavida, pense, balta ve asit... Göstericiler İstanbul ve Ankarada polise saldırdı

    Ankara Kızılay’da da benzer görüntüler vardı. Polis, yüzleri maskeli gruba defalarca dağılmaları yönünde uyarı yaptı. Ancak eylemciler, havai fişek, taş ve cam şişelerle saldırıya geçti. Bazı göstericiler polise balta, tornavida ve pense fırlatırken, saldırılar sırasında bir polis memuru atılan balta ile başından yaralandı. Kan içerisinde kalan polis, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

    Polis provokatörlere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Ancak göstericiler, güvenlik güçlerine mukavemetini sürdürdü. Ankara ve İstanbul’da gözaltına alınan çok sayıda şüpheli olduğu öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow