TikTok'ta büyük zafiyet… Nisan ayında yüz binlerce hesap çalındı
Çinli sosyal medya devi TikTok, yine bir skandalla gündemde. 14 Mayıs seçimlerine günler kala Türkiye'deki 700 bin TikTok hesabının çalındığı ortaya çıktı. Detaylar, CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik, Dijital İletişim Uzmanı Doç. Dr. Ali Murat Kırık ile aktardı.
Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu, yine bir skandalın adresi oldu. En büyük hesap çalma vakası yaşandı.
Dijital İletişim Uzmanı Ali Murat Kırık, konuyla ilgili “Seçim döneminden önce 700 bin hesabın bu şekilde farklı yöntemlerle ele geçirilmesinin ortaya çıkması ciddi problemdir ve seçimlerin salahiyeti konusunda da gelecekte büyük sorunlarla karşı karşıya kalabileceğimizi gösteriyor. Seçim tercihlerine yön vermesi açısından da hassas bir konu olarak üzerinde durmalıyız” ifadelerini kullandı.
TikTok'taki büyük açık gün yüzüne çıktı. ABD merkezli medya kuruluşu Forbes'da yer alan bilgilere göre nisan ayında Türkiye'deki 700 bin TikTok hesabı çalındı.
İddiaya göre sistemdeki zafiyet geçen yıl iletildi ancak TikTok yönetimi maliyetler nedeniyle adım atmadı. Bunun yanı sıra seçim dönemine yakın yaşanan bu olay akıllarda soru işareti oluşturdu.
Kırık ayrıca, “700 bin hesabın aynı videoyu beğenmesi, etkileşim vermesi keşfete düşürecek. İnsanların etkilenmesine neden olacaktır. Dezenformasyonun, manipülasyonun sosyal medya aracılığı ile yapıldığını düşündüğünüzde bu skandalın aslında çok büyük bir güvenlik açığı ortaya koyduğu ve bundan sonraki süreçlerde sosyal medyanın siyasete yön vermesi açısından ayrı bir parantez açılması gerekliliği gözler önüne serilmiş oldu” dedi.
Hesapların kim tarafından çalındığı ise belirsizliğini koruyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Kütüphane'yi ziyaret etti
Osmanlı'dan beri sürdürülüyor! ZİMEM DEFTERİ GELENEĞİ! 9 defteri satın aldılar, 300 bin TL ödediler...
18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajları: Resimli, Anlamlı, Dualı ve Duygusal 18 Mart Mesajları ve Fotoğrafları! 18 Mart Çanakkale Zaferimiz Kutlu Olsun!
Sokak köpeklerinin saldırısında ölen Rana'nın Adli Tıp raporu çıktı
Eşini, kızlarına ve kendisine şiddet uyguladığı için öldürmüş