hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ticaret Bakanlığı'ndan ekmekte fahiş fiyat uyarısı

    KAYNAKMert Can Gülmez | MUHABİR

    Ticaret Bakanlığı ekmeğe yönelik haksız fiyat artışları konusunda sektörü uyardı. İstanbul başta olmak üzere 81 ilde ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalar neticesinde, ekmek satışını yapan işyerlerine 100 bin liradan 1 milyon liraya varan tutarlarda idari para cezaları uygulandığı hatırlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ticaret Bakanlığı'ndan ekmeğe yönelik haksız fiyat artışlarına ilişkin açıklama geldi. Bakanlık, "Vatandaşlarımızın temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatı üzerinde yapılacak spekülatif fiyat hareketleri toplumun genel refahını doğrudan etkilemektedir" uyarısı yaptı. Ve İstanbul başta olmak üzere 81 ilde ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalar neticesinde, ekmek satışını yapan işyerlerine 100 bin liradan 1 milyon liraya varan tutarlarda idari para cezaları uygulandığı hatırlatıldı.

    Ticaret Bakanlığından ekmekte fahiş fiyat uyarısı

    Bakanlık piyasaya arz edilen ekmeklerin fiyat tarifelerinin, ticaret odaları ve esnaf odaları tarafından yürürlüğe konulduğunun altını çizdi. Ve "Fiyat tarifeleri, ekmeğin azami satış fiyatı üzerinden belirlenmekte olup, belirlenen bu tarifelerin üzerinde yapılan fiyatlandırmalar konusunda şikayetler alındığı zaman gerekli denetlemeler Ticaret Bakanlığı denetleme ekipleri tarafından hemen yapılmaktadır" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ticaret Bakanlığından ekmekte fahiş fiyat uyarısı

    Fahiş fiyat uygulamaları olarak tespit edilen denetim sonuçlarının, Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından "haksız fiyat artışı" olarak değerlendirildiği ve gerekli idari para cezalarının uygulandığı belirtildi. "Bu doğrultuda, halkımızın temel gıdası olan ekmek konusunda herhangi bir haksız kazanç veya fırsatçılığa müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizmek isteriz. Ticaret Bakanlığı olarak, çalışmalarımızı titizlikle yürütmekte ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için her türlü tedbiri almaktayız" açıklaması yapıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow