Thodex iddianamesi kabul edildi
Thodex soruşturması kapsamında Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 21 kişi hakkında, 40 bin 564 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede; 268 sayfalık iddianame 31 Mart günü mahkemeye gönderildi. İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi 5 günlük incelemesinin ardından iddianameyi kabul etti. Firari Faruk Fatih Özer'in yokluğunda sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
İddianamede; firari Faruk Fatih Özer hakkında "Örgüt kurma ve yönetme" , "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 40 bin 562 yıla kadar hapis cezası istendi.
21 şüphelinin yer aldığı iddianamede, Faruk Fatih Özer örgüt kurucusu ve yöneticisi, 7 şüphelinin örgüt yöneticisi, 13 şüphelinin ise örgüt üyesi olduğu kaydedildi. Savcılık şirketin çalışanı 61 şüpheli için de delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verdi.
İddianamede; 2 bin 27 mağdurun 257 milyon lira kayıplarının olduğu dile getirildi. Thodex vurgunu ise 356 milyon lira olarak kaydedildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Adana'da film gibi olayda yeni detaylar! 3 kilo altınla aç-susuz 3 gün!
Özel kuvvetler ve komandolar yer aldı! -9'da harekete geçildi: Başarıyla tamamlandı...
Kapalıçarşı'da büyük kara para operasyonu! 9 milyar liralık vurgunda gözaltı sayısı yükseldi
5 yaşındaki Deniz'in ölümündeki sırrı Whatsapp yazışmaları aydınlatacak
Çatırtı sesleri alarma geçirdi: Tahliye edildiler!