hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terör örgütü PKK'ya ağır darbe… bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milli Savunma Bakanlığı'nda basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, son bir haftada 38 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Öte yandan Bakanlık kaynaklarından da sosyal medyada dolaşan, "İzmir Limanı’nı ziyaret eden Yunan gemisi, Türk bayrağı çekmedi" paylaşımlarına ilişkin açıklama geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil; son bir haftada 38 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Böylece, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 268’i Irak’ın, 378’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 646 olmuştur.”

    Milli Savunma Bakanlığı'nda haftalık basın toplantısı düzenlendi. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son bilgileri paylaştı.

    Terör örgütü PKKya ağır darbe… bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi

    Toplantıda, son bir haftada yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışan 82 kişinin tespit edildiğini, bunlardan 2'sinin ise terörist olduğu kaydedildi. Ayrıca 2 bin 572 kişinin de hududu geçemeden engellendikleri bildirildi.

    Terör örgütü PKKya ağır darbe… bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi

    Bakanlık kaynaklarından ise; son günlerde sosyal medyada dolaşan "İzmir Limanı’nı ziyaret eden Yunan gemisinin Türk bayrağı çekmemesi" konusuna ilişkin açıklama geldi. "Karşılıklı olarak bizim gemilerimiz de Yunanistan liman ziyareti gerçekleştirdiğinde Yunan bayrağı çekmiyor" denildi.

    Kaynaklar, Konya'da gerçekleştirilen "Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatı"nın 2024 yılında yapılmayacağını belirtti. Bunun gerekçesi olarak da ana pistin restore edilmesi gösterildi. Söz konusu tatbikatın 2025 yılının haziran ayında Konya'daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yapılmasının planladığı kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow