hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terkos Barajı’nda su çekildi Roma Yolu göründü

    İstanbul'da su tüketimi artarken, barajlar da kurumaya devam ediyor. Doluluk oranı yüzde 21,84'e kadar gerileyen Terkos Barajı'nda su çekildi. Tarihi yol bir kez daha gün yüzüne çıktı. Detayları, CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak, CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ile aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıcaklıklar, su seviyesinin düşmesinin nedenlerinden biri. Yağışın olmaması üstüne bir de buharlaşma eklenince su günden güne azalmaya devam ediyor.

    İSKİ verilerine göre İstanbul'un barajlarındaki genel doluluk şu anda yüzde 35.36'ya geriledi. Barajlardaki su, son 10 yılın en düşük ikinci seviyesinde. Kazandere ve Pabuçdere kurumak üzere. Seviye yüzde 4 dolaylarında.

    Şehre su sağlayan önemli barajlardan biri de Terkos. Orada da su seviyesi yüzde 21.84. Barajda sazlıklar büyüdü, toprak göründü.

    CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen barajların son durumuyla ilgili, “İstanbul'un barajlarında 307 milyon su var, bu suyun büyük bir ihtimalle yüzde 25'i buharlaşmaya devam edecek. Bütün bunlar hiç yağmur yağmazsa ihtimaline karşı İstanbul'un 65 gün suyu var. Bakın burası su ile doluydu yol göründü, burası eski Roma Yolu, burası eski zamanlarda yüzde 65 dolulukta idi dolayısıyla yol görünür olmuş vaziyette” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow