hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Teknoloji gözleri bozdu

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma ile birlikte bilgisayar ekranına daha sık bakmak zorunda kaldık. Ve haliyle bu da gözleri etkiledi. Göz problemi yaşayanlarda özellikle çocuklarda ciddi artış yaşanmaya başladı. CNN TÜRK muhabiri Emrah Çakmak ve kameraman Engin Özbek, detayları Op. Dr. Mehmet Bülent Doğu ile konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SALGINDA ÇOCUKLARDA MİYOP RAHATSIZLIKLARI ARTTI

    Salgın süreci boyunca bilgisayar telefon ve tablet kullanımında artış oldu. Bu durum da sağlığımızı etkilemeye başladı. Özelliklede göz rahatsızlıklarında artış oldu. Çocuk Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bülent Doğu, "Gözde özellikle miyopi dediğimiz göz bozukluğunu tetikliyor. Çocuklarda özellikle miyopi artışı oldu ve hiç gözü bozuk olmayan çocuklarda bile artık gözlük vermek zorunda olduğumuz hasta oldu" dedi.

    GÖZLER KORONAVİRÜSTEN ETKİLENDİ

    Sadece teknoloji değil, koronavirüs de gözde yeni hastalıkları tetikledi. Op. Dr. Mehmet Bülent Doğu, "Hiç görmediğimiz göz enfeksiyonları bu sene artık yavaş yavaş sıkılaşmaya başladı. Gözümüzde şişlik, kızarıklık, ağrı, çapaklanma gibi belirtilerle ortaya çıkan koronavirüs konjunktiviti her üç çocuktan birinde görünmeye başladı" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "EBEVEYNLERİN YAPMASI GEREKENLER BASİT"

    Ebeveynlerin yapması gerekenlerse basit. Op. Dr. Doğu, "Ailelerden ricam çocukların tablet ve bilgisayar gibi kullanımlarını düzenlemeleri. İlkokul çocukları için bu süreler 1,5 saatte ayarlanmalı. Uyku saatine önem verilmeli. Geç saatlere kadar nasılsa uyuyor, uyumuyor diye düşünmemeli" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow