Tek konteynerden eğitim köyüne...
Depremin vurduğu Hatay’da görevli olan öğretmen çift, yarım kalan eğitimin devam etmesi için bir konteyneri sınıfa çevirdi. O bir konteynerle başlayan eğitim yolculuğu, bugün 22 konteynerlik 100. Yıl Atatürk Eğitim Köyü’ne dönüştü.
Hatay’ın Samandağ ilçesinde deprem nedeniyle sekteye uğrayan eğitim 2 öğretmenin çabalarıyla yeniden başladı. Öğretmen olan Sibel Gümüş ve Erhan Gümüş çifti bir konteynerle başladıkları eğitim yolculuğuna bugün 22 konteynerin olduğu ve 600 öğrencinin ders gördüğü eğitim yuvasına dönüştü.
Erhan Gümüş, “İlk serüvene başlarken LGS hazırlık diye başladık. Gelen öğrencilerin yüzündeki mutluluğu görünce dönüşümlü olarak LGS’den sonra 1,2,3 derken sekizinci sınıflara kadar eğitim vermeye başladık. 6 gün hizmet veriyoruz, 5 gün eğitim, cumartesi günü eğitim sınavı oluyor. Pazar günü de çocuklar aileleriyle vakit geçiyor.” sözlerini kullandı.
Sibel Gümüş, “Okullar iyileşmenin başladığı yerdir. Bizim başlattığımız hareketle Samandağ’ın bütün sokaklarında gönüllü öğretmenler çadırlarda eğitime başladı. 3 gönüllü öğretmenle başladık. Şu anda 8 öğretmene yükseldik. Burada normal müfredatta eğitim verilmeye devam ediliyor.” İfadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi
Türkiye Avrupa’yı Geride Bıraktı: Çocuk Nüfusu AB Ortalamasının Üzerinde
Cumhurbaşkanı adaylığında kim önde? Madde madde değerlendirme! Abdulkadir Selvi yazdı...