hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBMM'de başkanlık divanı toplandı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Meclis güvenliği başlığı ile toplandı. Güvenlik yönetmeliğinde değişiklik yapan taslağı kabul etti. Buna göre meclis çalışanlarına yönelik güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması genişletildi. Ayrıca yemek fiyatlarında da artışa gidilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı toplandı. Başkanlık Divanı, Meclis Güvenlik Yönetmeliğinde değişiklik yapan taslağı kabul etti. Kabul edilen taslağa göre, gizlilik dereceli birim ve kısımlarda çalışacak personel ve amirler hakkında yaptırılan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması, devlet memurları kanunu kapsamında ilk kez veya yeniden kamu hizmeti ve görevlerine atanacak personel hakkında yaptırılacak. Sözleşmeli personel hakkında ise arşiv araştırması olacak.

    Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması, kurum içi ve kurum dışından ilk kez başkan yardımcısı ve üstü unvanlara atananlar hakkında da yaptırılacak. Başkan yardımcısı ve üstü unvanlara atanan personel de bu işlemler tamamlanmadan göreve başlatılamayacak.

    Kabul edilen taslakta, Meclis Şeref Kapısı girişlerine ilişkin madde düzenleme yapıldı. Kuvvet Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı, meclise girişlerinde artık Şeref Kapısı'nı kullanamayacak.

    Toplantıda meclis restoranlarındaki Yemek ücretlerine zam yapılması kararı da alındı. Karar doğrultusunda Meclis Genel Sekreterliği bir çalışma yapacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow