hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBMM Dilekçe Komisyonu'na dikkat çeken başvuru

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye Büyük Millet Meclisi vatandaşlardan gelen talep, istek ve şikayetlere yönelik dilekçeleri alıyor. Talepler arasında dikkat çeken başvurular da oldu. Bir kadın, evliliğini uzun süre yürüten kadınlara maaş bağlanması için dilekçe komisyonuna başvuru da bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "UZUN EVLİLİKLERDE MAAŞ BAĞLANSIN"

    Kimi uzun süren evlilikte kadınlara maaş bağlanmasını talep etti. Kimi de "Sinyal vermeyen sürücülerin ehliyeti alınsın" dedi. Meclis Dilekçe Komisyonu'na dikkat çeken başvurular yapıldı.

    "SOKAK DÜĞÜNLERİ VE HAVAİ FİŞEK YASAKLANSIN"

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu vatandaşlardan gelen başvuruları karar bağlarken, talepler arasında ilginç dilekçeler yer aldı. O ilginç taleplerden birisi Van’dan geldi. Dilekçe komisyonuna başvuran vatandaş, sokak düğünlerinin ve bu düğünlerde havai fişek patlatılmasının yasaklanmasına yönelik kanuni düzenleme yapılmasını istedi.

    "SİNYAL VERMEYEN SÜRÜCÜNÜN EHLİYETİ ALINSIN"

    Bir diğer ilginç talep ise Ankara'dan geldi. Bir vatandaş trafikte dönüşlerde veya şerit değiştirmelerde sinyal vermeyen şoförlerin ehliyetinin geri alınması yaptırımının uygulanabilmesi için kanuni düzenleme yapılmasını talep etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "MAAŞLAR CUMHURİYET ALTINI DÜZEYİNE ÇIKARILSIN"

    En düşük engelli ve emekli maaşlarının bir cumhuriyet altını düzeyine çıkarılması da dilekçeyle iletildi. Akraba evliliğinin engellenmesi, denizcilik bakanlığı kurulması, 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz seyahat hakkının kaldırılması, suçluların aile soyağaçlarından çıkarılması, emeklilere araç alımında vergi indirimi yapılması, motosikletler için belirlenen azami hız sınırının artırılması da komisyona gelen başvurular arasında.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow