hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TB3 bu yıl ilk uçuşunu yapacak

    Barış Pınarı ve Zeytin Dalı operasyonlarında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verdiği destekle dikkat çekti. Ardından Libya ve Azerbaycan Karabağ'daki başarılarıyla tüm dünyanın ilgi odağı oldu. Bayraktar TB-2 insansız hava aracının yeni versiyonu TB-3, bu yıl ilk uçuşunu yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Baykar Teknoloji Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, sahadaki üstün yetenekleri ile muadilleri arasında öne çıkmaya devam eden, dünya çapında övgü dolu haberlere ve makalelere konu olan TB-2 modelinin yeni versiyonu olan TB-3'ün bu yıl içinde deneme uçuşlarına başlayacağının müjdesini verdi.

    BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde düzenlenen Milli Teknoloji Hamlesi konulu programda öğrencilerle bir araya geldi. Programda konuşan Bayraktar, savunma sanayinin geçmişten bugüne kadar olan gelişiminden bahsederek, "2014'te savaşın seyrini dünyada değiştiren, dünyada da şu an kendi sınıfının en iyisi olarak görülen Bayraktar TB2, 2019'da dünyada sadece 3 ülkenin yapabildiği 6 tonluk kendi sınıfının en moderni Bayraktar Akıncı'nın ilk uçuşu oldu. Gelecekte akıllı uçan mobilite geliyor. Drone'lar hayatımıza girdikçe zirai ilaçlamadan, ücra köşede kalmış insanlara yardım götürmeye kadar, bina camlarını silmeye kadar uçan mobilitenin geleceğini düşünüyoruz" diye konuştu.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİSİNDE YÜZDE 85 DIŞA BAĞIMLIYDI 

    Bayraktar, "2002'ye döndüğünüzde Türkiye savunma sanayi açısından baktığınızda yüzde 85 oranında dışarıya bağımlıydı. İnsansız hava araçlarının Türkiye'deki ismi Heron'du. İHA değil, Heron deniyordu. Dünyada bu sınıftaki SİHA'lara biraz Bayraktar denmeye başlandı. Bir anlamda vizyon değişikliğiyle yüzde 15'li yerli katkıdan yüzde 70-80'lere yaklaştı. Bizim insansız hava araçlarımızda bu yüzde 93 oranında gerçekleşti ki bütün tasarımları bize ait bir insansız hava aracından bahsediyoruz. Bu dünyada da rekor sayılabilecek bir yerliliktir" ifadelerini kullandı.  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow