hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan kadın üreticilere destek

    Tarım ve Orman Bakanlığı, Atatürk Orman Çiftliği’nin kadın kooperatifleri ve üretici birliklerine doğrudan ürün alımı için 3 yılda yaklaşık 370 milyon lira ödedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan İbrahim Yumaklı, Atatürk Orman Çiftliği’nin, kadın kooperatifi ve üretici birliklerinin ürünlerini son tüketiciye aracısız sunduğunu belirterek, “2020 yılından bu yana kadın kooperatifi ve üretici birliklerinden 32 milyon TL değerinde ürün alındı” dedi. ‘Kooperatiflerin ve üretici birliklerinin ürünlerine pazar imkânı sağlamaya devam edeceğiz’ mesajı verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süt, tereyağı, makarna, pekmez, tarhana, erişte, zeytin, salça, peynir, et ürünleri. Meyve suları ve baharatlar. Hepsi ve daha fazlası kadın kooperatifleri tarafından üretiliyor, Atatürk Orman Çiftliği himayesinde aracısız tüketiciye sunuluyor. Bu ürünlerin satışa sunulmadan önce gerekli gıda kontrolleri yapılıyor.

    Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan kadın üreticilere destek

    Tarım ve Orman Bakanlığı, 2020 yılından bu yana kadın kooperatifi ve üretici birliklerinden 32 milyon TL değerinde ürün, 337 milyon TL değerinde hammadde ve tarımsal ürün olmak üzere toplam 369 milyon TL’lik ürün satın aldı.

    Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2020 tarihinden bu yana 26 ilimizde faaliyet gösteren kadın kooperatifi ve üretici birliklerine destek olduklarını belirtti. Ayrıca Bakanlık olarak bu üreticilere pazarlama ve satış konularının dışında; paketleme, etiketleme, hijyen gibi konularda eğitimler de veriliyor. Bakan amacın, satış ve pazarlama noktasında üreticinin daha etkili olmalarını sağlamak vurgusu yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan kadın üreticilere destek

    Yumaklı, ürünlerin ambalajlama ve etiketleme tebliğine uygun olup olmadıklarının da tescil edildiğini belirtti, onay alan ürünlerin Atatürk Orman Çiftliği mağazaları aracılığıyla tüketicilerle buluşturulduğunun altını çizdi. ‘Kadın üreticilerimizin, kooperatiflerin ve birliklerin daima destekçisi olmayı sürdüreceğiz’ mesajını verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow