Tarihi çeşme yer değiştiriyor | Video
Çengelköy'de bulunan Bekir Efendi Çeşmesi 200 yıllık bir tarihe sahip. Cadde üzerinde bulunan çeşme yaya trafiğine sebep olduğu için başka bir parka taşınıyor. Kimi bu kararı doğru bulurken, kimisi de tarihi yapının yerinin değişmesine tepkili. CNN TÜRK muhabiri Dilay Dilaver ve kameraman Yasin Kamaloğlu'nun haberi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Üsküdar Çengelköy'de tarihi Bekir Efendi Çeşmesi, yaya ve araç trafiğini aksattığı gerekçesiyle uzun yıllardır olduğu caddeden kaldırıldı.
Çengelköy Halkı'nın bir kısmı bunu onaylarken, bir diğer kısmı ise tarihi yapının yerinden kaldırılmasına tepkili.
200 yıllık tarihi olan bu çeşme, II. Mahmud tarafından yaptırıldı. Çengelköy'de önemli tarihi yapılardan biri.
Yaklaşık 200 yıllık tarihi çeşmenin yerleştireceği burada ekipler çalışmalara başladı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
29 NİSAN İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 85 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama
Katiliyle aynı karede! Önce cinayeti itiraf etti ardından 'O benim dostumdu' dedi
HABER... Şener Üşümezsoy o noktaları tek tek işaret etti: İşte büyük deprem riski olan yerler!
SON DAKİKA! Naci Görür: Silivri Fayı 6.2'yle Kırıldı! Adalar Fayı da Kırılacak! 7.5'lik Deprem Bekliyoruz