hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süresiz nafaka kalkacak mı?

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süresiz nafaka tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Aile hukukunu sil baştan ele alacağız" diyen Tunç, "Boşanma, tazminat, nafaka sorunları ile ilgili arabuluculuk olabilir" dedi. Kira davalarında 1 Eylül'de hayata geçirilecek arabuluculuk uygulamasına da değinen Tunç, "Anlaşma sağlanabilirse konu dostane bir şekilde çözülmüş olacak" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Özellikle aile hukuku ile ilgili geniş çalışmamız var. Aile hukukunu sil baştan ele alacağız.” Süresiz nafaka tartışmalarıyla ilgili konuştu. Aile hukukuyla ilgili düzenleme yapacaklarını söyledi.

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, NTV canlı yayınında gündeme dair soruları yanıtladı. Kira anlaşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk sürecinin nasıl işleyeceğini anlattı. “Dava açmadan önce, mahkemeye gitmeden önce arabulucuya müracaat edecek. Arabulucu eğer 1 ay içinde tarafları uzlaştırırsa konu mahkemeye intikal ettirilmeden çözülmüş olacak.”

    Süresiz nafaka kalkacak mı

    "Boşanma, tazminat, nafaka sorunları ile ilgili arabuluculuk olabilir" diyen Tunç, süresiz nafaka tartışmalarına ilişkin de "her iki tarafı dikkate alarak bir çözüm bulunmalı" dedi. “Burada tabi şimdi özellikle kadının mağdur edilmemesi lazım. Yani kadın eğer çalışmıyorsa, boşanmadan dolayı kusura daha hafifse ve boşanmadan dolayı yoksulluğa düşecekse burada biz kadının da durumunu düşünmemiz lazım. Uzun süren nafaka süreleri kısa süren evliliklerden nedeniyle de bir mağduriyet söz konusu olduğu ifade ediliyorsa bunu da dikkate almak lazım.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süresiz nafaka kalkacak mı

    Tunç, koronavirüs izinlerinin sona ermesinin ardından yasal düzenleme kapsamında cezaevine dönmesi gereken 9 bin 56 mahkûmun akıbeti hakkında da bilgi verdi. “Dışarıda koronavirüs izninde bulunan 120 bin 419 hükümlü vardı. 19 bin 159 kişi açık cezaevlerine geri dönmek zorunda kalacaklardı. 9 bin 56'sı izinden geri dönmedi. Bunlar firar durumunda olurlar. Bunlar yakalandıklarında açık cezaevlerinde değil kapalı cezaevlerinde barındırılacaklar.”

    Tunç deprem bölgelerindeki soruşturmalarla ilgili ise şu ana kadar 27 bin 124 dava açıldığını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow