hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SSB'den yeni bir yapay zeka projesi | Video

    Savunma Sanayii Başkanlığı yapay zeka projelerine destek olacak yeni bir platform için kolları sıvadı. “Veri kovanı” adı verilen projeyle gençler yapay zeka projelerinin bir parçası olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından kısa süre sonra hizmete açılacak veri kovanı veri etiketleme platformu için aday etiketleyici başvuruları başladı. Platform ile Savunma Sanayii başta olmak üzere yapay zeka projelerinde ihtiyaç duyulan pek çok hedefe ulaşılacak.

    Etiketlenmiş verilerin kitle kaynaklı olarak elde edilmesi, etiketlenmiş veri setlerinin tek bir kaynakta toplanarak, kendi başına veri merkezlerinin oluşmasının önlenmesi ve projelerde zaman ve iş gücü verimliliği artırılacak.

    Yapay zekâ projelerinde ham görüntü ya da metin verileri tek başlarına bir anlam ifade etmiyor. Bu verilerin değer oluşturabilmesi için yapay zekâ algoritmaları tarafından kullanılabilecek şekilde etiketlenmiş olmaları gerekiyor. Etiketlenen verilerin miktarının ve doğruluğunun artırılması, geliştirilen yapay zekâ projesinin başarılarını doğrudan etkiliyor.

    Veri Kovanı Veri Etiketleme Platformu’nda kişiler, veri etiketleme yaparak Savunma Sanayii Başkanlığının yapay zekâ çalışmalarına dâhil olacak. Etiketleme yapmak için "verikovani.ssb.gov.tr" adresinden ön başvuru formunu doldurup başvuru yapılacak. Değerlendirme sürecinin ardından eğitim ve testleri başarıyla geçenler onaylanarak veri kovanı bünyesinde etiketlemeye başlayabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yapılacak çalışmaların Türkiye’de geliştirilecek yapay zeka uygulamalarına önemli katkı sağlayacak dedi. “Özellikle de meraklı gençlerimizi bu platforma başvurarak yapay zeka projelerimizin bir parçası olmaya davet ediyoruz. Sen de bu projeye katıl, yapay zeka senden öğrensin” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow