hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Söylemez, KKTC'ye teslim edilmeyecek

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 8 Şubat akşamı uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şoförü Murat Demirtaş ile birlikte öldürülen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı cinayeti kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan Mustafa Söylemez, Türk vatandaşı olduğu için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne teslim edilemiyor. Soruşturmanın ilerlemesi için çözüm yolları aranıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    8 Şubat akşamı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gerçekleşen Halil Falyalı suikastı soruşturması devam ediyor. Soruşturma iki koldan yürütülüyor. Biri Türkiye ayağı, diğeri ise Kıbrıs ayağı.

    Olayın ardından Söylemez kardeşler çetesi mensuplarından Mustafa Söylemez ve olaydan sonra Kıbrıs'tan İstanbul'a kaçtıkları belirlenen 3 şahsın cinayetin failleri olabileceği ihtimaliyle İstanbul'da gözaltına alındı. Gözaltına alınan Söylemez ile iki adamı, emniyette bekletiliyor. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, "devletin egemenlik ilkesi" gereği KKTC'ye teslim edilmeyecek. Her devlet kendi vatandaşını kendisi yargılar hükmüyle Türkiye'de yargılanacakları öğrenilen 3 şüphelinin, suçlu bulunmaları durumunda cezalarını da yine Türkiye'de çekecekleri öğrenildi.

    KKTC ile olan dostane bağlar nedeniyle 3 şüpheli şahsın sorgusuna, olayın suç mahalli olan Girne'nin savcısının soruşturma savcısı olarak girebileceği emniyet yetkililerince ifade edilirken, KKTC'den bir ekip Ankara’ya geldi ve Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden soruşturma ile ilgili koordinasyon sağlandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow