hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sosyal medya suç merkezi mi oldu?

    KAYNAKMert Can Gülmez | MUHABİR

    Sosyal medya platformları son dönemde her türlü suç ve suçlularla anılmaya başlandı. Küçük yaştaki çocuklar bu alanları kontrolsüz bir şekilde kullanabiliyor. Peki sosyal medya suç merkezi mi oldu? Haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cinayet, taciz, cinsel istismar, casus devşirmeleri… Sosyal medya platformları suç batağı haline geldi.

    Bilişim Uzmanı Gökhan Say CNN TÜRK yayınında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şantaj, suça teşvik, uyuşturucu satışları, cinayet… Bunlar aslında bundan 5-6 sene öncesinde suçluların interneti dediğimiz darkwebteydi. Bugün artık ne yazık ki onlar da yer üstüne çıktılar. Aramızdalar, yüz milyonlarca insana çünkü tek tuşla ulaşabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

    Sosyal medya suç merkezi mi oldu

    CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ ise “Sosyal medya, suç ve suç örgütlerinin merkezi haline geldi sadece suç örgütleri değil terör örgütleri, istihbarat birimleri, bunların son derece rahatlıkla faaliyet yürüttükleri alanlar haline geldi. Bu yeni nesil suç örgütü özellikle sosyal medya üzerinden silah kullanan, silaha merakı olan gençleri ve çocukları tespit ediyorlar ve daha sonra bunlara hücre sistemi ile İstanbul’un değişik noktalarında ev kiralıyor, altlarına da birer motosiklet veriyor istediğini yaptırıyor” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal medya suç merkezi mi oldu

    Sadece sosyal medya platformları değil, dijital oyunlar aracılığıyla da küçük yaştaki çocuklar tehdit ediliyor.

    Nihat Uludağ: “Kapalı devre oyun sistemi diyoruz ya orada bir çete oluşuyor, bir sistem oluşuyor, bir şantaj ağı oluşuyor ve siz hiç farkında bile değilsiniz sizin çocuğunuzu o şantaj ağına dahil ediyorlar ve onu istismar ediyorlar, kullanıyor, tehdit ediyorlar.”

    Sosyal medya suç merkezi mi oldu

    Gökhan Say: “Sohbet odalarındaki içerikleri anlık olarak velilere hızlı bir şekilde alarm verecek, bir tehlikenin olduğunu bahsedecek uyarıları ebeveynlere hızlı bir şekilde verebilecek birtakım yazılımlardan bahsediyoruz. Bu yazılımların kullanılmadığını görüyoruz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow