hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika! Malatya depremi sonrası sarsıntı ihtimali hangi şehre kaydı? Uzman isim o ili işaret etti!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Malatya'daki 5,9'luk depremi CNN TÜRK'te değerlendiren Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Adana'ya dikkat çekti. "6 Şubat'tan itibaren Malatya çevresinde artçılar başlamıştı. Artçı deprem kümelenmelerinin birincisi Malatya çevresiydi, ikincisi Adana Ovası'ydı. Malatya'nın başına gelen Adana'ya da gelebilir. İnşallah olmaz ama bilimsel veriler bunu öngörüyor. 200 kilometrelik alandaki çevreye göre en riskli bölge Malatya, Adana, İskenderun bölgeleri" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Prof. Dr. Osman Bektaş, şöyle konuştu:

    Adana çevresindeki depremler, beklenen depremler, olabilir. Çünkü Kahramanmaraş civarındaki yayılan enerji sadece Malatya'ya gitmedi ki, sadece kuzeye gitmedi ki. Güneye de indi, doğuya da indi, batıya da geçti. Biz bugün Kahramanmaraş'ın batısında da depremler görüyoruz. Dolayısıyla Adana'daki deprem beklentisi şaşırtıcı değil, benim ilk kez söylediğim bir şey de değil. Deprem bilimini dikkate alırsak, Kahramanmaraş depreminden sonra enerji kuzeye, güneye, doğuya, batıya yayılıyor. Bunlardan biri de Adana-İskenderun Körfezi. Dolayısıyla Adana ve İskenderun bölgesi, risk altında.

    Son dakika Malatya depremi sonrası sarsıntı ihtimali hangi şehre kaydı Uzman isim o ili işaret etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    200 kilometrelik çaptaki enerjinin dağılım alanıdır. Yani 7,8 ve 7,5'lik enerjinin dağılım alanı yaklaşık 200 kilometrelik bir daire içerisindedir. Bu dairenin içerisinde kalan Adana olur, Malatya olur veya başka bir ilde depremler yaşayabiliriz. Hangi fayda bu deprem yaşanır? Bunu bilim bilmiyor. Yani hangi fayın ne kadar gerilim altında olduğunu bilemiyoruz, bir tahminde bulunuyoruz. Ama artçılar bize bir ipucu veriyor. Artçıların kümelendiği yerler gelecekte büyük deprem üretecek olan yerlerdir. Bunlardan biri de Malatya'ydı, şimdi de Adana tarafı riskli. Kesin bir dille "Adana'da deprem olacak, şu büyüklükte olacak, şurada olacak demek mümkün değil ama deprem tehlikesinin Kahramanmaraş depreminden sonra artmış olabileceğini söylüyorum.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow