hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA HABERİ: Sakarya'da makarna fabrikasında patlama meydana geldi! Acı haber: 1 işçinin cansız bedenine ulaşıldı

    Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada patlama meydana geldi. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Hendek’te makarna fabrikasında meydana gelen patlamada yaralı sayısının 28 olduğunu açıkladı. Hastanede tedavi gören işçileri ziyaret ettikten sonra yeniden patlamanın yaşandığı fabrikaya gelen Vali Karadeniz, “28 yaralımız var. 6’sının durumu ağır. Hastalara acil şifalar diliyoruz. Patlamanın nedeniyle ilgili henüz net bir şey söyleyemiyorum. Değirmenler bölümünde çıktığı düşünülüyor” dedi. Patlamayla birlikte çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün aktardığı son bilgilere göre 6 ağır yaralının 2'si entübe edildi. Sakarya Valiliği: Hendek'teki makarna fabrikasında yaşanan patlama sonrası arama yapan itfaiye ekipleri bir işçinin cansız bedenine ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hendek ilçesindeki bir makarna fabrikasının yükleme alanı ve değirmenin bulunduğu bölümde, saat 13.00 sıralarında patlama oldu. İlk belirlemelere göre silolardaki gaz sıkışması nedeniyle yaşanan patlamayla birlikte yangın çıktı. İhbar üzerine fabrikaya itfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, çevre hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Çevrede önlem alan polis, yanan fabrikaya yaklaşılmasına izin vermedi. Alevler, ekiplerin yoğun çabasıyla kontrol altına alındı.

    Sakarya Hendek'teki makarna fabrikasındaki patlamaya ilişkin, açıklama yapan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, "İlk belirlemelere göre patlamanın çatı katında olduğu tespit edildi. Ekipler şu anda olay yerinde. Yaralı arkadaşlar var içeride. İnşallah en kısa süre içinde yangını, kontrol altına alıp en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz. Patlamanın sebebine ilişkin henüz bir bilgi yok yangın devam etiği için tespitleri yapamıyoruz. İlk patlama, güçlü bir patlama oldu. Etrafında yerleşim alanı yok." dedi. 

    28 YARALI VAR

    Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Hendek’te makarna fabrikasında meydana gelen patlamada yaralı sayısının 28 olduğunu açıkladı. Hastanede tedavi gören işçileri ziyaret ettikten sonra yeniden patlamanın yaşandığı fabrikaya gelen Vali Karadeniz, “28 yaralımız var. 6’sının durumu ağır. Hastalara acil şifalar diliyoruz. Patlamanın nedeniyle ilgili henüz net bir şey söyleyemiyorum. Değirmenler bölümünde çıktığı düşünülüyor” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SON DAKİKA HABERİ: Sakaryada makarna fabrikasında patlama meydana geldi Acı haber: 1 işçinin cansız bedenine ulaşıldı

    BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki makarna fabrikasında meydana gelen patlamayı araştırmak üzere 1 başmüfettiş ile 1 müfettiş görevlendirdiğini bildirdi.

    Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

    "Bakanlığımızca olayı araştırmak üzere 1 başmüfettiş ile 1 müfettiş görevlendirilmiştir. Müfettişlerimiz gerekli incelemeleri yapacaktır. Tedavileri devam eden işçi kardeşlerimizin en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyorum."

    NE OLDU?

    Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren bir makarna fabrikasında, henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı.

    İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SON DAKİKA HABERİ: Sakaryada makarna fabrikasında patlama meydana geldi Acı haber: 1 işçinin cansız bedenine ulaşıldı

    FULYA ÖZTÜRK AKTARDI

    CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, patlamayla ilgili bilgilere ulaştı. Öztürk, şunları söyledi: Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ile görüştüm, olay yerine doğru ilerlediğini söyledi. Hendek bölgesi zaten organize sanayi bölgesi, fabrikaların olduğu bölge. İlk belirlemelere göre bir can kaybı bilgisi yok. Depolama bölümünde bir patlamanın meydana geldiği söylendi.

    SON DAKİKA HABERİ: Sakaryada makarna fabrikasında patlama meydana geldi Acı haber: 1 işçinin cansız bedenine ulaşıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

    Sağlık Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu (entübe edilenler) belirtildi. Paylaşılan mesajda "Sakarya’nın Hendek ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlama sonucu 2’si ağır olmak üzere 21 kişi yaralanmıştır. Yaralılarımızın tedavisi hastanelerde devam etmektedir. Vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verildi.

    SON DAKİKA HABERİ: Sakaryada makarna fabrikasında patlama meydana geldi Acı haber: 1 işçinin cansız bedenine ulaşıldı

    BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

     Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Sakarya'daki patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli soruşturma başlatıldığını söyledi. Tunç, mesajında şunları paylaştı:

    Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir.

    Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır.

    PATLAMADA YARALANAN İŞÇİ: "ÖYLE BİR PATLADI Kİ ÜSTÜMÜZDE KIYAFET KALMADI, AYAKKABILARIMIZ UÇTU"

    Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'a fabrikada yaşananları anlatan yaralı işçi Zafer Emanet, "Patladıktan sonra bir şeyler yıkıldı. Altında kaldım, sonra çıktım. Benim bulunduğum bölümde toplam 20 kişiden fazla vardı. Öyle bir patladı ki üstümüzde kıyafet kalmadı, ayakkabılarımız uçtu. Ben çalışıyordum, işimi yapıyordum. 4 saniye beyaz bir ışık yandı. Kafamı döndürdüğümde her yer yıkılmıştı ve içerisi yanıyordu. Biz çıkamadık içeriden. Belli bir süre mahsur kaldık" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow