hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA HABERİ: İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü: 1 can kaybı 8 yaralı

    KAYNAKCnnturk.com

    Küçükçekmece'de bina çöktü. Enkaz altında kalanlar var. Olay yerine çok sayıda itfaiye polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Arama kurtarma çalışmalarında 7 kişi yaralı olarak kurtarıldı, çalışmalar devam ediyor. Saat 11.30'da İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada çökme sonucu enkazda 1 vatandaşın cansız bedenine ulaşıldığı bilgisi paylaşıldı. Saat 11.50 itibari ile enkazdaki tüm yaralılar çıkarıldı. Bir son dakika gelişmesi yaşandı: Küçükçekmece’de 8 kişinin yaralandığı ve 1 kişinin öldüğü çöken binanın sahibi Hacı Murat Gençtürk ve yıkılan binanın altındaki dönerci dükkanının sahibi olduğu belirlenen Ö.A.D. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya'dan da açıklama geldi: "Hem adli hem de idari soruşturma yapıyoruz"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Muhabiri Ümit Uzun, "Enkaz altında kalanlar var. Şu anda ekipler yoğun bir çalışma yürütüyor. Enkaz altında sesler geldiği yönünde bilgiler var." ifadelerini kullandı.

    SON DAKİKA HABERİ: İstanbul Küçükçekmecede bina çöktü: 1 can kaybı 8 yaralı

    Enkaz altından 8 kişi yaralı olarak çıkarıldı, arama kurtarma çalışmaları tamamlandı.

    SON DAKİKA HABERİ: İstanbul Küçükçekmecede bina çöktü: 1 can kaybı 8 yaralı

    İstanbul Valisi Davut Gül çöken binanın bulunduğu alandan yaptığı açıklamada;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'Zemin artı 3 katlı bir bina kendiliğinden çöktü zeminde iş yeri var bir üstte da büro olarak kullanıldığını biliyoruz, üstteki 2 katta da aileler olduğunu biliyoruz. UMRE ve benzeri bütün kurumlar geldiler. 7 kişi yaralı olarak çıkartıldı, dışarda kurtarma çalışmaları devam ediyor. 2 kişinin daha göçük altında olduğu söyleniyor. Bize ulaşan ölü ihbarı yok, 7 kişinin 2'si biraz daha ağır 5 kişi normal yaralı. 1988 yapımı, çökme ile henüz tespit edilen bir sebep yok. İdari ve adli süreç devam edecek. Herhangi bir patlama ihbarı ya da tespitimiz de yok.' dedi.

    ADALET BAKANI TUNÇ: SORUMLULAR HESAP VERECEK

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada;

    'İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki bir binanın çökmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Hepimizi üzen olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet savcısı ile 3 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilmiştir. Bilirkişi heyeti, incelemelerine başlamıştır. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir.' ifadelerine yer verdi.

    SON DAKİKA HABERİ: İstanbul Küçükçekmecede bina çöktü: 1 can kaybı 8 yaralı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN AÇIKLAMA

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Küçükçekmece'de çöken bina ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda;

    'Bu sabah İstanbul Küçükçekmece’de bir binada meydana gelen göçükte saat 09.35 itibariyle 7 yaralı olduğunu tespit ettik. 5 yaralı hastaneye nakledildi, 2 kişi tedaviye ihtiyacı olmadığını belirttiler. Olay yerine 15 Ambulans ve 5 UMKE Timi görevlendirilmiştir. Olaydan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.' ifadelerini kullandı.

    Mimar Nihat Şen Küçükçekmece'de yıkılan bina sonrası CNN TÜRK canlı yayınında şu değerlendirmelerde bulundu:

    Beklediğimiz bir Marmara depremi var. Her bir sarsıntı eski binalara yük getirir. Bizler görmeyebiliriz. Her bir sarsıntı tahribatları daha ileri getirebilir. Belki bu bina da daha önceden hasar gördü. 2000 yılı öncesi binaların kontrollerinin yapılması gerekiyor. Candan daha önemli bir şey yok. 6 Şubat'ta 50 binin üzerinde vatandaşımızı kaybettik. Önlemlerimizi daha önce almalıydık.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SON DAKİKA HABERİ: İstanbul Küçükçekmecede bina çöktü: 1 can kaybı 8 yaralı

    KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANI KEMAL ÇEBİ'DEN AÇIKLAMA

    "Bina kendiliğinden çökmüş. Son katının kaçak olduğunu tespit ettik ancak kolon kesme gibi bir durum yok. Eski binaların tespitini İBB yapıyor. İlçemizde riskli olarak tespit ettiğimiz bütün binalarla ilgili çalışma yapıldı ancak bu bina tespit edilememiş."

    SON DAKİKA HABERİ: İstanbul Küçükçekmecede bina çöktü: 1 can kaybı 8 yaralı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAKAN ÖZHASEKİ'DEN AÇIKLAMA

    Bakan Özhaseki: "İlk incelemelerimiz neticesinde binanın 36 yıl önce inşa edildiği, daha sonra 1,5 kat kaçak olarak eklendiği tespit edilmiştir. Yerinde yapılan ilk incelemelerde 1988 yılında inşa edilen binanın, mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiği, yapımında deniz kumu kullanıldığı ve daha sonraki süreçlerde binanın statiğini bozacak müdahalelerin yapıldığı anlaşılmıştır."

    BİNANIN SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

    Küçükçekmece’de 8 kişinin yaralandığı ve 1 kişinin öldüğü çöken binanın sahibi Hacı Murat Gençtürk ve yıkılan binanın altındaki dönerci dükkanının sahibi olduğu belirlenen Ö.A.D. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

    BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Küçükçekmece ilçemizde Kartaltepe mahallemizde sabah saat 08.41 itibariyle zemin artı 3 katlı olan apartman maalesef çökmüştür. 1988 yapımı olduğunu biliyoruz. AFAD buraya çok yakın. Çok kısa süre içerisinde saat 08.50'de 9 dakika sonra AFAD, eş zamanlı olarak itfaiye, ilçe belediyesi zaten burada kaymakamımız valimiz olayın hemen ertesinde buraya geldi. İlk etapta içeride enkazın altında kalan vatandaşları kurtarmak için cansiperane çalıştık. Her zaman olduğu gibi AFAD, UMKE, itfaiye ve olması gereken emniyet, valilik. Bu tür durumlarda biliyorsunuz hepsini tek tek saymama bile gerek yok, müdahale ve iyileştirme noktasında ne noktaya geldiğimizi biliyorsunuz. Her birine minnettarız ve her birine teşekkür ediyorum.

    "9 insan kurtarıldı. Biri maalesef Türkmenistan uyruklu olan yabancı bir kardeşimiz maalesef vefat etti. Başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet eylesin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. İçeriden çıkarılan 7 yabancı uyruklu var. Bunlardan 1'i İran 7'si Türkmenistan uyruklu. Göç İdaresi Başkanlığımız bunların kimlikleri üzerinden araştırmasını yaptı. Tamamı yasal kalışı olan ikamet izni olan yabancılar. Bizim 2 vatandaşımız var. Biri hastanede tedavi bile olmadı. Diğer vatandaşımız tedavi sürecinde. Hastane yetkililerinden buraya gelmeden önce almış olduğum bilgiye göre, bizim vatandaşımızın durumu gayet iyi. Tedavi süreci devam eden 6 yabancı uyruklu misafirlerden anneyle 6 aylık bebeğin durumu diğerlerine nispeten daha kritik görünüyor. Duamız temennimiz odur ki, en kısa zamanda sağlık sıhhat ve afiyete kavuşurlar diyoruz. Birazdan da ziyaret etmeyi düşünüyoruz arkadaşlarla beraber.

    Hemen olayla ilgili hem idari hem de adli soruşturma yapıyoruz. Adalet Bakanlığımız açıkladı. Burası için 3 savcı görevlendirildi. Onlar soruşturmalarına başladılar. İçişleri ailesi olarak biz de Mülkiye Başmüfettişi görevlendirdik. Bugünden itibaren çalışmaya başladı. En kısa zamanda idari kusur, kabahat ne varsa tabloyu olduğu gibi ortaya çıkarıp bunu hem sizlerle hem de adli sürece destek olması açısından göndereceğiz" dedi. Bakan Yerlikaya İstanbullulara da seslenerek, "4 Haziran'da göreve başladık. Kentsel dönüşüm diyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, destekleriyle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın açıklamış olduğu Yarısı Bizden Kampanyası'nı duymayan İstanbullu kalmadı. Sadece İstanbul ile de ilgili değil Marmara bölgesiyle de ilgili. Biz depremlere karşı dayanımı olmayan enkazda gördüğümüz gibi bir tablo görmek istemiyoruz. Tedbir almak istiyoruz birlikte yapmak istiyoruz bunu. Elbirliğiyle devlet millet el ele yapmak istiyoruz. 6 Şubat'ta canımızın yandığı gibi bir daha canımızın yanmasını istemiyoruz." dedi.

    SON DAKİKA HABERİ: İstanbul Küçükçekmecede bina çöktü: 1 can kaybı 8 yaralı

    YIKILAN BİNANIN GOOGLE EARTH GÖRÜNTÜSÜ

    SON DAKİKA HABERİ: İstanbul Küçükçekmecede bina çöktü: 1 can kaybı 8 yaralı

    KÜÇÜKÇEKMECE BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA
     
    Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı çöken bina ile ilgili 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirdi.

    Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "" 02.06.2024 tarihinde saat 08:40 sularında, Küçükçekmece ilçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın henüz belirlenemeyen bir nedenle çökmesi olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında; 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal ettirilmiştir. Arama kurtarma çalışmalarının bitimine müteakip, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından görevlendirilen 3 kişilik bilirkişi ekibi kusur tespiti için incelemelerine başlayacaktır. Soruşturma titizlikle devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow