hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA! FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü

    FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen, Fetullah Gülen'in öldüğünü duyurdu. Ebuseleme Gülen sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada; 'Fetullah Gülen ruhunun ufkuna yürüdü. Allah rahmet eylesin.' ifadelerini kullandı. Öte yandan CNN TÜRK canlı yayınında son dakika gelişmesini değerlendiren Hande Fırat, 'Ankara'da net olarak bu bilgiye sahip, Fetullah Gülen öldü' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fethullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen, FETÖ elebaşının öldüğünü duyurdu.

    SON DAKİKA FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü

    Gazeteci Hande Fırat CNN TÜRK canlı yayınında son dakika gelişmesini değerlendirdi;

    Çok net söyleyebiliriz, Ankara'ya da bu bilgi teyitli olarak ulaştı. Fethullah Gülen öldü. Son dönemde sağlığı zaten çok ciddi sıkıntılıydı, hem böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı yanı sıra ayrıca demans vardı. Örgüt içindeki kavgayı ve mektubu ekrana ilk kez CNN TÜRK'te getirmiştik. Muhtemelen böbrek, demans ve üstüne bir de şeker ile birlikte vücutta büyük bir hasar açtı tahmini var. Bundan sonra örgüt birden fazla parçaya bölünmüş durumda, şirketler, ABD'deki okullar ve para. Para deyip geçmeyin, sadece Afrika'daki okullardan yıllık 200-250 milyon dolarlık para akışı var. Dolayısı ile başta ABD ve Avrupa ekipleri kendi aralarında ciddi bir kavga içinde bu paranın başına geçmek için. Önümüzdeki günlerde bu kavganın hangi boyuta ulaşacağını göreceğiz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SON DAKİKA FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü

    Avrupa'da, ABD ekibi de yönetime geçmeyi çok istiyor. Bu örgütün ipleri ABD ve birden fazla istihbarat örgütlerinin elinde. Söz konusu istihbarat örgütleri Fethullah Gülen'in bu kadar yıldır ağırlandığı ABD, örgütün başına kimin geçeceği konusunda eğer FETÖ'yü tasfiye etme düşüncesi yoksa ABD karar verecektir başa kimin geçeceğine.

    Her terör örgütünün bir kullanma süresi vardır, o kullanma süresi sona erdiyse ABD tarafından örgüt dağıtılabilir. Eğer bu kavga sürer, bu kavgaya çeşitli istihbarat örgütleri CIA gibi destek vermezse, birini görevlendirmezlerse bu kavganın devam edeceği ve büyüyeceği ortada.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SON DAKİKA FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü

    Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgilere göre FETÖ elebaşı Gülen'in cenazesi şu an St. Luke's Monroe Campus'te bulunuyor.

    SON DAKİKA FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü

    'GÜLEN KAÇIRILDI' İDDİASI

    FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 1999’dan beri kaldığı Pensilvanya’nın Saylorsburg kasabasındaki "Chestnut Retreat Center" denilen malikanesinden kendi rızası olmadan nisan ayında çıkarılarak başka bir adrese götürüldüğü iddiası, örgüt içindeki bazı isimler tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gülen’in kişisel bakımından sorumlu Türkyolu ve 15 Temmuz darbe girişiminin baş aktörlerinden Mustafa Özcan'ın, Gülen’in muhtemel ölümü halinde örgütün finansal kaynaklarını kontrol etmek amacıyla onu örgüt merkezinden çıkararak bilinmeyen bir yere kapattıkları öne sürülmüştü.

    Elebaşı Gülen'in küçük kardeşi Mesih Gülen'in oğlu Ebuseleme, Gülen’in Saylorsburg’daki çiftlikten kendi rızası olmadan çıkarılarak takipçilerinin ulaşamayacağı bir yerde alıkonulduğunu X hesabından açıklayarak tabanda çatlaklara ve tartışmalara neden olmuştu. Ebuseleme, Türkyolu'nun kamptaki güçlü pozisyonunu kişisel servetini daha da artırmak için kullandığını, bunun da örgütün birçok kesimi tarafından bilinen bir gerçek olduğunu paylaşmıştı.

    SON DAKİKA FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DEŞİFRE OLUNCA YÖNETİMDE DEĞİŞİME GİDİLMİŞTİ

    Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, deşifre olan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), üst yönetimi ve yabancı ülkelerdeki sorumlularını değiştirmişti. 

    Örgüt içerisinde "Türkiye imamı" olarak bilinen Mustafa Özcan'ın başkanlığındaki revize edilen üst yönetime, Naci Tosun, Reşit Haylamaz, Mustafa Yeşil, Sadık Kesmeci, İrfan Yılmaz gibi isimler eklendi.

    Avrupa, Asya, Asya Pasifik, Avustralya, Afrika, Güney Amerika ve Kuzey Amerika'da faaliyet gösteren ve küresel bir tehdit oluşturan FETÖ'nün Amerika sorumlusunun İsmail Büyükçelebi, Avrupa sorumlusunun Abdullah Aymaz olduğu öğrenildi.

    SON DAKİKA FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü

    ÜST YÖNETİM 11 KİŞİYE DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

    FETÖ üst yönetimi, Fetullah Gülen'den sonra gelen Mustafa Özcan'ın başkanlığında 14 kişiden oluşurken, yeni yönetim 11 kişiye düşürülmüştü.

    Üst yönetimde yer alan ve kamuoyunda "baş yüceler şurası" olarak bilinen bu isimler şöyle; Mustafa Özcan, İsmet Aksoy, Naci Tosun, Şerif Ali Tekalan, İrfan Yılmaz, Reşit Haylamaz, Abdullah Aymaz, Mehmet Erdoğan Tüzün, Mehmet Ali Şengül, Mustafa Yeşil, Sadık Kesmeci.

    SON DAKİKA FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow