hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: Berlin'deki evlat nöbetine destek | Video

    KAYNAKCNN TÜRK

    3 Eylül 2019'da başlayan evlat nöbeti HDP Diyarbakır binası önünde devam ederken, bu mücadele Almanya'ya da sıçradı. Kızının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen bir anne, parlamento ve başbakanlık binaları önünde birçok kez eylem düzenledi. Diyarbakır'daki annelerden ona destek geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arada kilometrelerce mesafe var ama acılar bir, gözyaşı ortak. Onlar çocuklarına hasret kaldıkları bir kabusun paydaşları. Ve tek istekleri kavuşabilmek...Arada kilometrelerce mesafe var ama acılar bir, gözyaşı ortak. Onlar çocuklarına hasret kaldıkları bir kabusun paydaşları. Ve tek istekleri kavuşabilmek...
    Diyarbakır HDP il binası önünde başlayan evlat nöbeti aylardır sürüyor. Anneler, babalar, kardeşler, PKK'nın dağa kaçırdığını söyledikleri gencecik evlatlarından haber bekliyor. Ama canı yanan bir tek onlar değil. Almanya'da yaşayan Maide T. de 20 yaşındaki kızının yolunu gözlüyor. Öyle ki bu uğurda defalarca Alman Parlamentosu'nun ve Başbakanlık binasının önünde protestolar yaptı. Ama gücü kızını geri getirmeye yetmedi.Acılı anne CNN TÜRK ekranında konuştu.

    3 Eylül'den bu yana Diyarbakır'da oturma eylemlerine devam eden aileler de Maide T.'ye destek verdi ve Almanya'daki Türklere "O anneyi yalnız bırakmayın, destek olun" mesajını gönderdi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow