Soma davasında isyan ettiren karar!
Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin şehit olduğu faciayla ilgili, sekizi tutuklu 46 sanıklı davanın beşinci duruşmasında tahliye kararı çıktı. Vardiya amirleri Hilmi Kazık ile Yasin Kurnaz tahliye edildi. Mahkeme salonunda bulunan madenci yakınları, iki tutuklu sanığın serbest bırakılması kararına tepki gösterdi. Fenalaşan bazı mağdur yakınlarına sağlık görevlilerince müdahale edildi.
Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin ölümüyle ilgili davada duruşma savcısı Oğuz Köktan, Vardiya Amiri Maden Mühendisi Yasin Kurnaz ile Emniyet Vardiya Amiri Maden Mühendisi Hilmi Kazık'ın adli kontrol şartı ile tahliye edilip, tutuksuz yargılanmasını istedi.
Savcı, diğer 6 sanığın tutukluluğunun devamını talep etti.
Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 34'üncü oturumunda mahkeme başkanı Aytaç Ballı, ara kararı açıkladı.
Buna göre, Cumhuriyet Savcısı Oğuz Köktan'ın verdiği mütalaa doğrultusunda, tutuklu sanıklardan emniyet vardiya amirleri Yasin Kurnaz ve Hilmi Kazık'ın adli kontrol hükümlerinin uygulanması şartıyla serbest bırakılmasına, diğer 6 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.
Ayrıca, bilirkişi heyetinde yer alması kesinleşen kişilerin 4 Ocak'ta toplanması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kuruluna olayla ilgili idari soruşturma yapılıp yapılmadığının sorulması kararlaştırıldı.
Madenci yakınları tepki gösterdi
Soma Kömürleri AŞ'nin kayyuma atanma, ilk bilirkişi raporunu hazırlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulması, bilirkişilerin mahkemede dinlenmesi talepleri reddedildi.
Mahkeme salonunda bulunan madenci yakınları, iki tutuklu sanığın serbest bırakılması kararına tepki gösterdi. Fenalaşan bazı mağdur yakınlarına sağlık görevlilerince müdahale edildi.
Duruşma, 16 Şubat'a ertelendi.
Tahliye kararına tepkiler
Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, tutuklu sanıklardan ikisinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına ilişkin, "İki kişinin tahliyesine karar verilmesi demek, bu davanın sonuçlandığı anlamına gelmiyor" dedi.
Duruşmayı izleyen CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ise kamuoyunun davaya olan ilgisinin azaldığına, davaya kimsenin eskisi gibi sahip çıkmadığına dikkati çekerek, "Hani herkes ilgisini en son güne kadar en üst düzeyde tutacaktı, hani Soma'yı unutursak yüreğimiz kuruyacaktı" ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
19 yıl önce ailesiyle gittiği piknikte kaybolmuştu... Yapay zeka ile canlandırılan fotoğrafıyla arıyorlar
Şehide veda! Gözyaşlarıyla toprağa verildi
Sanal Medyada Fenomen Oldu, Şimdi Satışta: 'Ormandaki Yalnız Ev' Yeni Hikayesini Bekliyor!
HABER... Kanlı Hesaplaşma: Sanal Medyada Başladı, Sokakta Son Buldu
Adalet Bakanlığı sözleşmeli mühendis alımı ne zaman, şartları neler?