hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siyasiler 'Süper Kupa' için ne dedi?

    Suudi Arabistan'daki Süper Kupa krizine siyasilerin tepkisi ne oldu? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Meltem Naz aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Muhabiri Meltem Naz detayları şu ifadelerle aktardı;

    Galatasaray ve Fenerbahçe arasında iptal olan Süper Kupa maçı sonrası siyasilerden önemli paylaşımlar geldi.

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını paylaşarak, “Atatürk bu milletin ortak değeridir, birleştirici değeridir” vurgusunu yaptı.

    AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’te sosyal medya hesabından Atatürk’ün fotoğrafını paylaşarak ‘ortak ve milli değerimizdir’ vurgusuyla dikkat çekti. ‘Atatürk konusunda hassasiyet gösteren her bir vatandaşımıza da teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de ‘Galatasaray ve Fenerbahçe’nin takındıkları tavrı onurlu bir duruş’ olarak niteledi. Hem Galatasaray kulübüne hem de Fenerbahçe kulübüne teşekkür etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de paylaşımında, ‘Türk milletinin Atatürk sevgisini ölçmeye çalışanlara karşı Cumhuriyetimizin muhafızlığını yapan Galatasaray ve Fenerbahçe kutluyorum’ dedi.

    Akşener’den ilginç bir de öneri geldi ve “Her Türkiye’ye yakışanı yaptınız, hepimizi gururlandırdınız. Cumhuriyet'in 100. yılına özel her iki takımında Süper Kupa şampiyonu ilan edilmesi gerekir” dedi.

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce sosyal medya paylaşımında özellikle TFF’ye tepkili gösterdi ve ‘Mustafa Kemal Atatürk konusunda pazarlık olmaz’ dedi. Atatürk’ün posterinin alınmadığı bir maça ‘Atatürk’ün evlatları çıkmaz’ paylaşımında bulundu.

    DEVA, Gelecek, Zafer Partisi’nde de liderler düzeyinde paylaşımlar vardı.

    CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da yaşananlara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, Suudi Arabistan’ın Ankara’daki Büyükelçiliği karşısına Atatürk posteri ve Türk bayrağı açtırdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow