hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siyasetin bayram gündemi

    Koronavirüs salgını nedeniyle siyasi partiler arasında klasik haline gelen bayramlaşma ziyaretleri bu bayram yapılmayacak. Ziyaret yok ama partiler arası bayramlaşma videokonferansla gerçekleşecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkent Ankara'da her bayramda, siyasete verilen bayramlaşma arasında partilerde böyle renkli görüntüler yansırdı kameralara.

    Siyasetçiler, günlük tartışmaları biraz olsun erteler, çikolata-şeker eşliğinde çay içer sohbet ederdi.

    Ancak tüm Türkiye'de olduğu gibi siyaset dünyasında da bu kez geleneksel bayramlaşma ziyaretleri yapılmayacak.

    Koronavirüs salgını nedeniyle partilerin geleneksel bayramlaşması dijital ortamda yapılacak.

    Hem bayramlaşmalar hem de teşkilatla buluşma etkinlikleri videokonferasla gerçekleşecek.

    AK Parti ve CHP Heyetleri bayramlaşma için bayramın ikinci günü saat 09.30 ve 09.45 arasında bir araya gelecek. AK Parti ardından da MHP ile video konferansta bayramlaşacak. Toplamda 10 parti ile video konferans yönetemiyle bayramlaşma gerçekleştirilecek.

    Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu başkanlığındaki AK Parti'nin video konferans heyetinde Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Ayşegül Eren Özdemir ve Genel Merkez MKYK Üyesi Osman Ağzıkara yer alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PEKİ LİDERLER BAYRAM SÜRESİNCE NE YAPACAK?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayramı uzun bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü Huber Köşkü’nde geçiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm vatandaşların bayramını bir video ile kutladı. Teşkilata da yine video konferansla seslendi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çağrısıyla AK Parti teşkilatlarındaki dinamizmin tekrar artırılması hedefleniyor. Bayram sonrasında sahaya inecek teşkilat mensupları, salgın süresinde verilen mücadeleyi vatadandaşla paylaşacak. Talepler dinlenecek, sorunlar birebir vatandaşla temas kuran teşkilatlar aracılığıyla belirlenecek. Temmuz ayında başlaması planlanan kongre süreci öncesinde güçlü teşkilat mesajı verilecek.

    CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise bayramı Ankara'da geçiriyor. Bayramı ailesiyle geçiren CHP Lideri, bayram süresince video konferans toplantılarıyla toplumun çeşitli kesimleriyle buluşmalarını sürdürecek.

    Bayramı Ankara’da geçiren bir başka lider ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret eden MHP liderinin bayram süresince evinde ve genel merkezde olacağı öğrenildi.

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise bayramı İstanbul’daki evinde geçiriyor. Parti teşkilatıyla bayramlaşmayı video konferans üzerinden Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat yapacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow