hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sisi 4 Eylül'de Türkiye'ye geliyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Türkiye'ye 4 Eylül'de ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. Peki ziyaretin başlıca gündemi ne olacak, Erdoğan ve sisi hangi konuları görüşecek? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, 4 Eylül'de ilk kez Türkiye'ye ziyarette bulunacak.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, şubat ayında Mısır'ı 12 yıl aranın ardından ziyaret etmiş, Ankara-Kahire hattında yeni dönemin kapısı aralanmıştı.

    Sisi'nin yapacağı iade-i ziyarette iki lider, yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyi toplantısına başkanlık edecek. Birçok alanda anlaşmaya imza atılacak.

    Sisi 4 Eylülde Türkiyeye geliyor

    İsrail'in Gazze'deki katliamlarının durdurulması, Gazze'de ateşkesin sağlanması ve Netanyahu hükümetinin yargılanması konusunda atılabilecek ortak adımlar görüşmede ele alınacak.

    Erdoğan ile Sisi, başta Libya, Sudan, Somali gibi bölgesel meselelerde, kalıcı istikrar, barış ve huzurun tesisi gibi konuları da değerlendirecek.

    İki ülke arasında ticaret hacmi hedefinin 15 milyar dolar olması da hedefleniyor. Bu hedefe ulaşmak için atılacak adımlar da masada olacak. Sisi'nin beraberinde iş dünyasından isimlerle Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow