hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siper füzesi 100 km menzili aştı

    2022 yılı sona ermeden hemen önce yerli savunma sanayiinden özel bir yeni yıl paylaşımı geldi. Yerli hava savunma sistemi Siper’in başarılı test görüntüleri paylaşıldı. Siper, 100 kilometreyi aşan menzilde hedefini başarıyla imha etti ve Türkiye’nin kısa sürede bu alanda geldiği aşamayı gözler önüne serdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıllar süren çabalar sonuç verdi. Uzun menzilli yerli hava savunma sistemi Siper, 2022’nin son günlerinde Sinop’ta atış testi gerçekleştirdi. 100 kilometreyi aşan menzildeki hedef başarıyla vuruldu.

    Alçak ve orta irtifada etkili olan hava savunma sistemleri Hisar’dan sonra, Siper’in 100 km menzilde etkili olması dikkat çekerken, yerli sistemin dünya ligindeki yeri de merak konusuyken, Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş CNN TÜRK’e “Patriotu yakaladık” sözlerini kullandı.

    Siper füzesi 100 km menzili aştı

    ASELSAN ve ROKETSAN tarafından geliştirilen Siper Hava Savunma Sistemi, hedefini 450 km mesafeden izleyip, 100 km’nin üzerindeki menzilde hedefini imha edebiliyor. Geliştirme çalışmaları ile kabiliyetleri artacak. Her bir füze fırlatma sisteminde 6 adet füze bulunuyor ve ilk teslimatları Türk Silahlı Kuvvetleri’ne 2023 yılında yapılması planlanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow