hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şimdi de gramaj vurgunu mu yapılıyor?

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bazı ambalajlı ürünlerde gramaj düşürülüp fiyatın aynı tutularak gizli zam yapıldığına dikkati çekti. Bu konuyu CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ ve TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Paket aynı, fiyat aynı ama gramaj farklı. Ambalajlı ürünlerdeki 'gizli zam' işte böyle yapılıyor. CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Vatandaş kandırılıyor. Çünkü asla paketin içerisindeki 3 gram eksikliği fark etmez. Vatandaş adına bir hile var. 1 kilogramlık ürün 920 grama satılıyor. 80 gramlık bir fark var. Firma bu ürünü piyasaya sürdüğü zaman milyonlarca adet sürüyor. O 80 gramdan tonlarca vurgun yapıyor. Vatandaş da bu ürünü alırken gramajına bakmıyor. Her zamanki alıştığı ambalaja bakıyor. İçinden kaç gram çalınmış bunu fark etmiyor" dedi.

    Şimdi de gramaj vurgunu mu yapılıyor

    Peki, gramaj farklılığının nedeni ne? TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu, Şurada gördüğümüz 28 grama düşmüş ki muhtemelen bir çikolata ürünü. 50 ya da 30 gramdan başlamıştır. Bunu 10 liradan sattığını düşünün. Maliyeti bir miktar arttığı zaman bunu 10 lira 70 kuruş yapmak yerine, yuvarlak fiyattan satabilsin, bozuk para sıkıntısı çıkmasın diye gramajı ile oynuyor" diye konuştu.

    Şimdi de gramaj vurgunu mu yapılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gramajı değişen ürün, aynı fiyattan satışta kalamaz. Bu uygulamayı yapanların cezası ise 347 bin liraya kadar varabiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow