hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sıfır ve ikinci el araba satışında yeni dönem! Düzenleme neler getirecek?

    Ticaret Bakanlığı, araç satışlarıyla ilgili kapsayıcı bir ‘çatı’ yönetmelik için harekete geçti. Buna göre, ‘ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti’ yönetmeliği yerine ‘motorlu kara taşıtlarının ticareti’ adıyla yeni bir yönetmelik üzerinde duruluyor. Peki bu yönetmeliğin detaylarında neler var? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik ve Kameraman Bilal Söyleyenoğlu aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Araba fiyatlarında düşüş dalgası yaşandı. Firmalar birçok otomobilde kampanya başlattı. Sıfır otomobil kampanyaları ikinci el araba pazarına da etki etti. Fiyatlarda büyük kırılmalar gerçekleşti.

    Öte yandan Ticaret Bakanlığı, araç satışlarıyla ilgili kapsayıcı bir ‘çatı’ yönetmelik için harekete geçti.

    Buna göre, ‘ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti’ yönetmeliği yerine ‘motorlu kara taşıtlarının ticareti’ adıyla yeni bir yönetmelik üzerinde duruluyor. Kasım ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

    YENİ DÜZENLEME NELER GETİRECEK?

    Öncelikle tüm motorlu kara taşıtlarının satışına yönelik koşullar net bir şekilde belirlenecek. Al-satçılara ve tüketiciyi mağdur eden bayilere göz açtırılmayacak. Bazı bayiler tarafından başvurulan elden para alma, zorla aksesuar satışı gibi yöntemlere caydırıcı yaptırımlar uygulanacak.

    Düzenleme ilan sitelerine kimlik doğrulamasını zorunlu kılıyor. Gerek şirketler gerekse de şahıslar kimlik doğrulaması olmadan sitelere ilan koyamayacak. Şahısların ilan sınırı da buradan takip edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sektör Temsilcisi Sercan Oktay konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

    “Motosikleri de kapsayacak. Geçerli olacak ilan sitelerinde kendi TC’sini doğrulaması gibi önlemler alındı. Bireysel satıcılar sadece kendi araçlarını ve birinci dereceden yakınlarının araçlarını satabilecekler. Önlemlerle araçlardaki fiyat balonunu söndürdü. Piyasada anlamsız yükseliş vardı. Herkes kafasına göre fiyat veriyordu. Bunların önüne geçildi. Bunlar fiyatlarda güzel indirime yol açtı. Piyasada güzel hava esiyor”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow