hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SİBER GÜVENLİK KANUNU YASALAŞTI | AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri CNN TÜRK'te değerlendirdi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Meclis’ten geçen Siber Güvenlik Kanunu'nu CNN Türk’e değerlendirdi. İleri, muhalefetin veri güvenliğine ilişkin eleştirilerine de yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''SİBER SALDIRILAR 2024’TE YÜZDE 75 ARTTI''

    Siber Güvenlik Kanunu Meclis’te görüşülerek yasalaştı. Kanun ile Siber Güvenlik Kurulu oluşturuldu. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ihdas edilen Siber Güvenlik Başkanlığı, kurul ile Türkiye’nin siber güvenliğinin sağlanmasından sorumlu olacak. AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, kanunu CNN Türk’e değerlendirdi.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, “Kamu kurumlarımızın ve kritik altyapılarımızın siber güvenliğinin sağlanması, buradaki siber güvenlik ürünlerinin kriterlerinin belirlenmesi, ekosisteme yönelik olarak kullanılacak ürünlerin sertifikasyonlarının yapılıyor olması Türkiye’nin siber güvenlik anlamında topyekûn şekilde sınıf atlamasına işaret ediyor” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''BAŞKANLIK YARGI DENETİMİNDEN BAĞIMSIZ DEĞİL''

    Dünya genelinde siber saldırıların geçtiğimiz yıl yüzde 75 oranında arttığı vurgulanıyor. 2025 yılında siber saldırıların küresel ticarete etkisinin ise 10 buçuk trilyon dolar olması bekleniyor. AK Partili İleri, siber dünyada tehditlerin karmaşıklaştığı bu dönemde Türkiye’nin siber güvenlik altyapısını güçlendirmesi gerektiği görüşünde.

    SİBER GÜVENLİK KANUNU YASALAŞTI | AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri CNN TÜRKte değerlendirdi

    İleri, “Siber güvenlik alanına ayrı bir önem atfediyoruz. Çatısı kuruldu, çerçeveyi oturtmuş olduk. Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecinde önemli bir kilometre taşı olarak görmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

    "AYKIRI HAREKET EDEN KAMU GÖREVLİSİ YARGILANACAK"

    İleri, muhalefetin kanuna ilişkin eleştirilere de yanıt verdi. Başkanlığın, Devlet Denetleme Kurulu’nun doğrudan denetimi alanına girdiğine dikkat çekti.

     SİBER GÜVENLİK KANUNU YASALAŞTI | AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri CNN TÜRKte değerlendirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer İleri, “Bazı durumlarda başkanlık, verilerin kopyasını çıkarma ve el koyma hakkına sahip olacak ama kesinlikle ve kesinlikle yargı denetiminden bağımsız bir yetki olarak konumlandırılmadı. İdari anlamda Sayıştay denetimine bağlı. Herhangi bir kamu görevlisi, bu kanun metninin ruhuna aykırı olarak veya temel ilkelerdeki yansımalarıyla belirlenen yönergeye aykırı olarak el koyma, veri ve işleme hakkına sahip olmayacak. Bunu yaparsa görevi kötüye kullanmadan yargılanabilecek” şeklinde anlattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow