Selçuk Bayraktar, TİHA'nın özelliklerini anlattı
BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, CNN TÜRK canlı yayınında TSK envanterine giren Akıncı TİHA ile ilgili açıklamalar yaptı.
Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, CNN TÜRK'te açıklamalarda bulundu. Bayraktar yaptığı açıklamada, "AKINCI yüksek irtifa, uzun süre havada kalan çok geniş bir yelpazede görev yapan insansız hava aracı. Dünyada bunu yapan sadece 3 ülke var. Ülkemizde artık bu teknolojide dünya liginde." dedi.
Bayraktar'ın açıklamaları şöyle; Bir taraftan AKINCI güvenlik güçlerimize teslim oldu bir taraftan ilk eğitim gören kursiyerlerimiz mezun oldular. Dolayısıyla iki kutlama bir aradaydı. Epey bir hazırlık yapıldı törene. AKINCI'yı artık askere uğurlamış olduk. Zaten bizde askere uğurlama davulla zurnayla olur.
AKINCI yüksek irtifa, uzun süre havada kalan çok geniş bir yelpazede görev yapan insansız hava aracı. Dünyada bunu yapan sadece 3 ülke var. Ülkemizde artık bu teknolojide dünya liginde ilk üç arasında. AKINCI 6 ton kalkış ağırlığına sahip. AKINCI bizlerin tasarladığı bin 500 kişilik gencecik ekipten bahsediyoruz. Yüzden fazla bilgisayardan oluşuyor. Yıllardır mücadele ede ede sabahlara kadar çalışa çalışa her aşaması tasarlandı. Tümüyle Türk mühendisinin yüzde yüz milli tasarım ve insansız hava araçlarında ülkemizin yaptığı en gelişmiş ana silah sistemi.
AKINCI İSMİ NEREDEN GELİYOR?
AKINCI ismini savunma sanayi başkanlığı aslında seçti, programın ismi olarak AKINCI koymuşlardı. Bizim isim çok hoşumuza gitti. AKINCI tarihimizde de çok önemli bir figürü temsil ediyor. En önde giden, cesursuz, korkusuz... Bir anlamda AKINCI'nın da biz o ruha sahip olmasını istediğimizden ismi kendisine çok yakıştı. Bugüne kadar bin 100'e yakın eğitim sortisi yaptık. En sert koşullarda denemelere tutuldu. İlk uçuşunu 2019'da yapmıştı. Geliştirme süreci en uzun süren süreç. Yaklaşık 4 yıldır bu projeye çalışıyoruz ve Bayraktar TB 2'den gelen bilgileri aktararak bu uçağı tasarlıyoruz.
En başta keşif görevini yürütüyorlar çok uzun saatler havada kalabiliyorlar. Hava savunma tehdididin olduğu görevleri çok daha düşük riskle yapıyorlar içinde insan olmadığı için. AKINCI tabii bu insansız hava araçları arasında en üst sınıf. Sadece optik keşif değil sinyal keşfi, radarların yerini tespit etme... AKINCI binlerce kilometre öteye gönderip füzesini fırlatıyor. Bütün mühimmatlar birer robot gibi akıllı mühimmatlar. Seyir füzesini fırlatıp binlerce kilometredeki hedefe gelip görevi yapabiliyor. Bütün karmaşık görevleri hepsini yapabilecek bir platform.
AKINCI bir üst sınıf insansız hava aracı sistemi olduğundan ilgi daha fazla.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Antalya sele teslim! 236 kişi mahsur kaldı: AFAD ekipleri sahaya indi!
Son dakika | İstanbul'a kar yağacak mı? Meteoroloji tarih verip açıkladı!
Diyarbakır’da 3 ayrı noktada zincirleme kaza: 21 yaralı
Aydınlı çift, bebeklerine Honda adını verdi: Hayalim gerçek oldu
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2024: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)