Şehit Fethi Sekin şehadetinin 8. yılında kabri başında anıldı
5 Ocak 2017'de İzmir Adliyesi önünde gerçekleşen bombalı saldırıyı canı pahasına engelleyen kahraman Fethi Sekin, aramızdan ayrılalı 8 yıl oldu. Şehit polis, Elazığ'daki mezarı başında anıldı.
Hiç düşünmeden kendini tehlikeye attı. Onlarca kişinin hayatını kurtaran, canıyla masumlara siper olan bir kahramandı. Şehit Fethi Sekin, şehadetinin sekizinci yılında mezarı başında anıldı.
5 Ocak 2017'de PKK'lı teröristler İzmir Adliyesi'ne yönelik bombalı ve uzun namlulu saldırı girişiminde bulunmuş, Trafik Şube’nin Motorlu Şahinler Timi'nde göre alan Fethi Sekin saldırıyı önceden anlamış, kendini adeta siper etmişti. Tabancasındaki son kurşuna kadar direnen Sekin, hainlerin açtığı ateşle şehit olmuştu. O saldırıda adliyede görev alan Musa Can da yaşamını yitirmişti.
Şehadetinin sekizinci yılında Elazığ'da şehit Fethi Sekin için tüm sevdikleri mezarı başında toplandı. Dualar okundu, karanfil bırakıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan terör saldırısı şehitlerini andı. "Alçak terör saldırısına karşı kahramanca mücadele ederek şehit olan polis memurumuz Fethi Sekin ile adliye personeli Musa Can kardeşimizi şehadetlerinin yıl dönümünde rahmetle yâd ediyorum. Tüm kahraman şehitlerimizi minnetle, hürmetle anıyorum." ifadelerine yer verdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, şehit Fethi Sekin'i andı. "Terör saldırısını canını ortaya koyarak önleyen polis memurumuz Fethi Sekin ve mübaşirimiz Musa Can’ı şehadetlerinin yıl dönümünde rahmetle ve şükranla anıyorum." paylaşımı yaptı.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Terör saldırısını önlerken şehit olan polis memurumuz Fethi Sekin ve mübaşirimiz Musa Can’ı şehadetlerinin yıl dönümünde rahmetle anıyoruz." ifadelerine yer verdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da şehitler için paylaşımda bulundu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kahramanmaraş'ta, gaz sıkışması sonucu patlama: 1 yaralı
Soğuk hava Antalya'da da hissedildi, güneşe rağmen sahil boş kaldı
İSTANBUL'DA VAPURLAR ÇALIŞIYOR MU? İDO ve BUDO feribot seferleri iptal mi oldu?
SON DAKİKA... AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi Bugün: Erdoğan'ın 3 Başlıklı Manifestosu
Altay Soğukları Türkiye’yi Esir Aldı! Dondurucu Hava ve Kar Yağışı Etkisini Artırıyor