hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savunma sektöründe iş birliği günleri, 17-19 Nisan'da Ankara'da düzenlenecek

    KAYNAKCNN TÜRK

    Savunma ve havacılıkta endüstriyel iş birliği günleri 17-19 Nisan arasında Ankara'da düzenlenecek. Program öncesinde tanıtım toplantısı yapıldı. Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı İhsan Kaya, savunma sanayisinde yerli ve milli ürün oranında hedeflerinin beş yıl içerisinde %85'lere ulaşmak olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savunma ve havacılıkta endüstriyel iş birliği günleri 17-19 Nisan arasında Ankara'da düzenlenecek. Program öncesinde tanıtım toplantısı yapıldı. Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı İhsan Kaya, savunma sanayisinde yerli ve milli ürün oranında hedeflerinin beş yıl içerisinde %85'lere ulaşmak olduğunu belirtti. Endüstriyel iş birliği günleri önümüzdeki 17-19 Nisan arasında Ankara'da gerçekleştirilecek. Ato Congresium salonunda düzenlenecek etkinlik; Savunma Sanayii Başkanlığı ve Ticaret Bakanlığı destekleriyle, OSTİM Yönetim Kurulu ile OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi koordinesinde yapılacak. Etkinlik öncesinde OSTİM Organize Sanayi Müdürlüğü'nde tanıtım toplantısı düzenlendi. Platform kapsamında neler yapılacağı anlatıldı.

    Savunma sektöründe iş birliği günleri, 17-19 Nisanda Ankarada düzenlenecek

    Kaya, ''Farklı ülkelerden kendi ülkemizden bu kadar farklı katılımcı bir araya getirip neler yapılabildiğini görmek aslında ben de olmayan neyi ben bir başkası arayışıyla yapabilirim arayışında olmak çok kıymetli.'' şeklinde konuştu.

    OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ise etkinlik kapsamında; güç birliği, iş birliği ve ortaklaşa rekabet olmak üzere 3 sihirli cümlelerinin olduğunu söyledi. Savunmanın sanayileşmesinin Kobiler için son derece kritik olduğunu belirten Aydın, Savunma sanayiindeki başarı hikayelerinin, sanayi alanındaki diğer başlıklara da olumlu yönde etki yaptığını belirtti. Platform kapsamında; Sektöre yeni pazarlar açmak, iş fırsatları yakalamak ve İş ortaklıklarının kurulması amaçlanıyor. Savunma ve havacılık sektörlerindeki potansiyel iş birliği fırsatlarını somut adımlara dönüştürmeyi hedefleyen platform; İkili iş görüşmeleri, konferanslar, seminerler ve Türkiye'deki yatırım fırsatlarını ortaya çıkarmak adına önemli bir fırsat olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow