hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savunma sanayii geleceğe hazırlanıyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi'nde konuştu. Yılmaz, İsrail'in siber saldırısı üzerinden milli üretim mesajı verdi. "Kendi ayakları üzerinde durabilen toplumlar kazanacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cevdet Yılmaz, Ankara'da Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi'nde konuştu. Bilgiye dayalı teknolojik üretiminin önemine dikkati çeken Yılmaz, söz konusu üretimin ülkelerin stratejik hedeflerine ulaşmalarını sağlayan en kritik alanı oluşturduğunu kaydetti. Bilim ve mühendislik gibi alanlarda uzmanlaşan insan kaynağının bu tasarım ve üretimin temelini oluşturduğunu söyledi. Yılmaz, İsrail'in siber saldırısı üzerinden milli üretim mesajı verdi.

    Savunma sanayii geleceğe hazırlanıyor

    “Hem terör saldırılarında hem de ülkeler arası çatışmalarda çok farklı yöntemlerin, teknolojilerin kullanıldığını görüyoruz. Bu konuda, kendi ayakları üzerinde durabilen toplumlar kazanacak. Daha dün yaşananlar, bize çok şey söylüyor. Başkalarına muhtaç olanlar başkalarının merhametine de güvenmek zorundadırlar. Sektördeki başarı, doğrudan doğruya uzman mühendislerin, araştırmacıların ve teknisyenlerin bilgi birikimiyle şekillenir. Savunma sanayinin yarınları için ihtiyaç duyulan insan kaynağı yetkinlik envanterinin belirlenmesi ve yetenek yönetimi konularında gençlerimize odaklanacağız.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savunma sanayii geleceğe hazırlanıyor

    Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ise Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi ve Milli Yetkinlik Hamlesi Lansman Programı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Milli yetkinlik hamlesinin önemine işaret eden Görgün, "İnsanın gelişimi, milli yetkinlik hamlesinin odağında yer alıyor" ifadesini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow