Saros'ta çevre kirliliği iddiası
Saros Körfezi’ne simsiyah suyun boşaltıldığı anlar kayıt altına alındı. "Denize zift döküldüğü" iddiaları üzerine BOTAŞ'tan açıklama geldi. İddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, tüm faaliyetlerin çevre hassasiyetiyle yürütüldüğü ve söz konusu işlem sırasında hiçbir katkı maddesine yer verilmediği bildirildi.
Bir vatandaşın kayıt altına aldığı bu görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu. Çevre kirliliği iddiaları üzerine Boru Hatları Petrol Taşıma Aş "BOTAŞ"tan açıklama geldi. "İddialar gerçeği yansıtmıyor" denildi.
Dünyanın kendini temizleyen 3 denizinden biri olan Edirne'nin Keşan ilçesindeki Saros Körfezi'nde çekilen bu görüntüler tepki çekti. BOTAŞ tarafından yapılmak istenen Saros Yüzer LNG depolama ve yeniden gazlaştırma ünitesi projesi kapsamında, körfeze simsiyah bir suyun bırakıldığı görüntüler paylaşıldı.
"Denize zift döküldüğü" öne sürülünce tepkiler çığ gibi büyüdü. İddialar üzerine açıklama yapan BOTAŞ tüm faaliyetlerin çevre hassasiyetiyle yürütüldüğünü açıkladı.
Paylaşılan videonun gerçekdışı anlamıyla sunulduğu belirtilen açıklamada söz konusu işlemle ilgili de bilgi verildi. İşlemin deniz tabanına yapılan işlem olduğu ve deniz kumunun basınçla yüzeye çıktığı aktarıldı. İşlem sırasında yalnızca basınçlı deniz suyu kullanıldığı ve hiçbir katkı maddesine yer verilmediği belirtildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Eve alkollü gelen kocasını çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdü
Kahramanmaraş'ta, gaz sıkışması sonucu patlama: 1 yaralı
Soğuk hava Antalya'da da hissedildi, güneşe rağmen sahil boş kaldı
İSTANBUL'DA VAPURLAR ÇALIŞIYOR MU? İDO ve BUDO feribot seferleri iptal mi oldu?
SON DAKİKA... AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi Bugün: Erdoğan'ın 3 Başlıklı Manifestosu