hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sanal medya milli güvenlik sorunu mu? Siber güvenlik yasası ne getirecek?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sanal medya kullanıcısı her yıl 100 milyon artıyor. Bu durum siber saldırıları ve ulusal güvenlik tehdidini de beraberinde getiriyor. Peki, sanal medya milli güvenlik sorunu haline mi geldi? Sanal medyayı kim yönetiyor? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nişantaşı Üniversitesi Eğitim Vakfı kurucusu Dr. Levent Uysal değerlendirdi:

    SİBER GÜVENLİK YASASI NE GETİRECEK?

    İnternet kullanıcısı her yıl 100 milyon artıyor. Bu artış, yapay zekanın gelişimiyle birleşince kötüye kullananlar milli güvenlik sorunu oluşturuyor. Hal böyle olunca doğru bilgiye ulaşmak zorlaşıyor. Dezenformasyon artıyor.

    "5 milyar internet kullanıcısı var ve yılda 100 milyon artış, her alanda artık dijitalleşiyoruz. Bu bazen iyi bazen de kötü. Örgütler hatta bazı devletler dijital siber ordularını kurdular ve ataklar yapıyorlar. Mesela geçen sene 1 milyon atakla karşılaştı ülkemiz. Terör örgütleri de bu tür haberleri kullanarak manipülasyona neden oluyor."

    Sanal medya milli güvenlik sorunu mu Siber güvenlik yasası ne getirecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SANAL MEDYA MİLLİ GÜVENLİK SORUNU MU?

    "Bütün ülkeler için milli güvenlik sorunudur. Çünkü neyi-nasıl yönlendirecekleri, birçok alt medya kuruluşlarından ya da platformlardan yönlendirdikleri için illegal örgütler veya da satın alma ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda maalesef milli bir sorundur."

    PEKİ SANAL MEDYAYI KİM YÖNETİYOR?

    "Şu anda ağırlık iki devlette. Amerika ve Amerikan şirketleri. Çin ve Çin şirketleri birbirleriyle savaşıyorlar. Bunlara da çok dikkat etmemiz lazım. Bence her ülkenin kendi sosyal platformunu oluşturması, kendi bilgi dağarcığını, kendi iletişim yapılanmasını oluşturması gerektiğine inanıyorum."

    "SİBER GÜVENLİK YASA TASARISI" GÜNDEMDE...

    "Alt komisyonlar bunları inceledi. Nelere dikkat etmemiz, neleri yasallaştırmamızla doğru orantıda çalışmalarımız devam ediyor. Zannedersem Mart ayının 15’i gibi yasallaşacak."

    "GELECEĞİN MEDYASI: DİJİTAL DÖNÜŞÜM, YAPAY ZEKA VE TÜRKİYE" BAŞLIKLI MEDYA ÇALIŞTAYI

    Medya sektörünün hızla değişen dijital dinamikleri ve yapay zeka konuları ele alındı.

    Sanal medya milli güvenlik sorunu mu Siber güvenlik yasası ne getirecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PROF. DR. BERRİN ŞAHİN KALSIN - NİŞANTAŞI ÜNİ. SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ DEKANI: "İnsani desteğe ve insani dokunuşa her zaman ihtiyacı olduğunu biliyoruz yapay zekanın. Dolayısıyla biz burada yapay zekayı etik değerlerle harmanlayarak, insanlığa sunarsak buradan karlı çıkacağız gibi gözüküyor."

    Sanal medya milli güvenlik sorunu mu Siber güvenlik yasası ne getirecek

    DR. SÜMEYRA TEYMUR - GAZETECİ: "Dil işleme ile başladı, sıfırdan metin yazabiliyor. Bir metin verdiğiniz zaman bunu anlayabiliyor, sonra video üretmeye başladı, sonra bizi replika etmeye başladı."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow