hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Saldırı gecesi ne yaşandı? "Kılıçdaroğlu arasaydı yüz yüze görüşme olurdu"

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırı gecesi CHP lideri ile aralarında yaşanan telefon polemiğine ilişkin açıklamalarda bulundu. "Sabaha kadar görevimin başındaydım, sen arasaydın" dedi. CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre de CHP lideri o gece arayıp bilgi isteseydi yüz yüze bir görüşme gerçekleşecekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    27 Şubat gecesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir görüşme olmaması üzerine başlayan tartışma sürüyor.

    "SEN ARASAYDIN NİYE ARAMADIN?"

    Cumhurbaşkanı araması gerekenin muhalefet lideri Kılıçdaroğlu olduğunu vurguladı. Arayan diğer genel başkanlardan örnek verdi. "Eğer çok merak ediyorsan nasıl ki Sayın Bahçeli ile telefon diplomasisi yürüttük, nasıl ki Meral Hanım'la bunu görüştük, nasıl ki Sayın Karamollaoğlu ile bunları görüştük, sen de arardın sana da gerekli bilgiyi verirdik. Cumhurbaşkanlığı makamı seni arayacak sana bilgi verecek. Bu bir defa bu işin protokol anlayışına da sığmaz" dedi.

    O gece şehit haberleri üzerine taziyelerini iletmek için Cumhurbaşkanı'nı sadece Bahçeli, Akşener ve Karamollaoğlu aramadı. ANAP, HÜDAPAR, Demokrat Parti, DSP ve Büyük Birlik Partisi genel başkanları da aradı. Erdoğan arayan liderlere son durum hakkında ilk bilgileri verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "KILIÇDAROĞLU ARASAYDI YÜZ YÜZE GÖRÜŞME OLURDU"

    CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre; Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı'nı araması gerektiği mesajını o gece iletenler oldu. Hatta arayıp bilgi istemesi durumunda kendisinin Külliye'ye çağrılabileceği de söylendi. Kaynaklar, "Arasaydı yüz yüze görüşme gerçekleşirdi " ifadesini kullandı.

    "TARAFSIZ MAKAM OLAN TBMM BAŞKANI ARANDI"

    CHP'de de o gece Kılıçdaroğlu bazı MYK üyeleri ile bir aradaydı. İlk aşamada 'şehit haberleri üzerine bir taziye bildirmek gerekir' diye konuşulduğu, bu taziyenin kime yapılacağının tartışıldığı öğrenildi. Orada yapılan değerlendirmede Anayasa'ya göre başkomutanlığın Meclis'in manevi varlığının ayrılmaz bir parçası olduğu, Meclis'in milletin ve ordunun Meclis'i olduğu, TSK'nın yetkiyi Meclis'ten aldığı üzerinde duruldu. Yeni sistemde partili bir cumhurbaşkanının varolması üzerinden hareketle tarafsız makamın Meclis başkanı olduğu tespiti yapıldı ve Kılıçdaroğlu taziye bildirmek için Mustafa Şentop'u aradı.

    CHP lideri ayrıca o gece Milli Savunma Bakanı'nı da aradı. Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, süreç içinde Genelkurmay Başkanı ile de telefonda görüştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow