hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sahilin asi kraliçeleri: Kum zambakları… Koparana 387 bin lira ceza

    KAYNAK DHA

    Sahilleri süsleyen kum zambakları Hatay'ın Samandağ ilçesinde görsel bir şölen sunmaya devam ediyor. Korunacak tür listesindeki kum zambaklarını koparmanın cezasıysa 387 bin lira.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sahilleri boydan boya süslüyor, eşsiz kokularıyla kendisine hayran bırakıyor. Kum zambaklarını koparanların cepleriyse yanıyor.

    Akdeniz sahillerinin süsleri olarak bilinen kum zambakları, Hatay'ın Samandağ ilçesinde görsel bir şölen sunuyor. Zambaklar, Dünya Doğayı Koruma Birliği tarafından koruma altına alındı. Nedeniyse endemik bitki türlerinin arasında yer alması.

    Sahilin asi kraliçeleri: Kum zambakları… Koparana 387 bin lira ceza

    Biyolog Samim Kayıkçı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Onlara kıyı kumlularının “asi kraliçesi” diyorum. Kıyı kumlularının o zor koşullarında özellikle ağustos ayının ortalarından itibaren sıcağın fazla olduğu kuraklığın olduğu bir dönemde eşsiz kokularıyla ve gösterişli çiçekleriyle kumları süsleyen kum zambakları açıyor. Ağustosun ortasından başlayarak kasıma kadar çiçekli halde görmemiz mümkün bu bitkileri. Hem görüntüleri çok güzel hem kokuları çok güzel” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kum zambakları kum tepelerinin oluşumunda önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle gelecek nesillere ulaşması için korunması gerekli.

    “Zarar vermenin çok ciddi cezaları var, günümüzde 387 bin lira civarında bir cezası var kum zambaklarına zarar vermenin.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow