SABİHA'DAN SONRA GAZİANTEP'TE GÖRÜLDÜ! Hava sahasında uçuşu durduran o cisim ne?
Önce İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, sonra Gaziantep Havalimanı’nda tanımlanamayan bir cisim rapor edildi. Bunun üzerine uçuşlar geçici bir süreyle durduruldu. O tanımlanamayan cisim ne, herhangi bir risk barındırıyor mu?
3 hafta önce tanımlanamayan bir cisim Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşların aksamasına neden olmuştu ve uçuş yapılamamıştı.
- “Herhangi ışıklı bir cisim ve drone gözükmüyor ama Sabiha Gökçen Havalimanı’nda elektronik harp ile çarpışmaya mani olan sistemleri harekete geçiren bir şekilde uygulandı uçaklarımıza”
Benzer bir durum Gaziantep’te yaşandı. Gaziantep Havalimanı’nda ışıklı ve ‘tanımlanamayan’ cisim rapor edilmesi üzerine uçuşlar geçici bir süreyle durduruldu.
O TANIMLANAMAYAN CİSİM NE? RİSKLERİ VAR MI?
- “Uçakların iniş anında süratleri çok düşük olduğu için ani hareket yaparlarsa, düşme ihtimali çok yüksek olur”
BU BİR ELEKTRONİK HARP İSE ÖNLEYİCİ SİSTEMLER NASIL DEVREYE GİRER?
- “Sadece elektronik harp cihazını getirip, uygulamaya sokunca çarpışmaya mani olan sistemleri devreye koyabilirsiniz”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Mahallenin ortasında 3 gündür yanıyor!
Kirayı 2 gün geciktirdi diye kurşun yağdırdılar!
Yürek burkan detaylar! Liseli Nisan ile Zeynep Öğretmen'in ölümünde acı tesadüf
Abdulkadir Selvi yazdı: Erdoğan'dan adrese teslim mesajlar...
Son Dakika: TÜSİAD Başkanı Turan ve YİK Başkanı Aras adli kontrolle serbest! İfadeleri ulaşıldı...