hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ROJİN NEREDE? Arama çalışmaları 16. gününde: Son gelişmeler ne?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kayıp üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışması devam ediyor. 16. günde çalışma hangi noktada yoğunlaştı? CNN TÜRK ekibinden Merve Tokaz ve Kameraman Buğra Benlioğlu son durumu aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz gelişmeleri şu ifadelerle aktardı:

    Van Gölü kayalıkların olduğu bir yüzeye sahip değil. Kumla kaplı, olası bir sürüklenme ihtimalinde kumun altında herhangi bir izin kalmış olma ihtimaline karşı ekipler ellerinde değneklerle Van Gölü'nün içerisinde arama gerçekleştiriyor. Rojin'e dair bir iz arıyorlar.

    Kayalıkların bulunduğu alandan aşağı doğru iniyor Rojin. Ve sonra telefonu, kulaklığı, su ve kek hemen tel örgülerin bulunduğu alanda ekipler tarafından bulundu. Başörtüsünün bulunduğu alanda, son görüldüğü alana yaklaşık 300-400 metre uzaklıkta. Kumların altında 14. günde bulundu. Ailesi tarafından da tespit edildi. Doku izi var mı, ona bakılıyor. Dalgıçlar bir kez daha dalış gerçekleştirdi. Bir başka iz var mı, buna bakmak için. Ayağında sarı terlikler vardı Rojin'in, ona da odaklanılmış durumda çünkü ayağındaki terlik plastik. Su yüzeyine çıkma ihtimali var. Aramalar helikopterle de destekleniyor. Suyun yüzeyinde veya çevrede herhangi bir iz var mı diye. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bu alanda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow